Divizia de leasing a BNP Paribas intră în România printr-o unitate cu statut de sucursală bancară

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 martie 2008

BNP Paribas Lease Group, subsidiara de leasing a celui mai mare grup financiar francez, şi-a deschis în România o sucursală înregistrată în registrul instituţiilor de credit al BNR din 4 martie, care este a 13-a sucursală a unei bănci dintr-un alt stat membru al UE deschisă pe piaţa românească.

Astfel, BNP Paribas Lease Group SA Franţa - Sucursala România are sediul în Sectorul 1 din Bucureşti, iar data începerii activităţii urmează a fi comunicată ulterior de banca centrală.

Unitatea românească a BNP Paribas Lease Group are statut de sucursală a unei instituţii de credit din alte ţări membre ale Uniunii Europene şi este a 13-a de acest fel înregistrată în România. După intrarea României în UE, pentru a deschide o astfel de sucursală este nevoie doar de o simplă notificare făcută către Banca Naţională a României (BNR) prin intermediul băncii centrale din ţara de origine, potrivit legislaţiei în vigoare.

BNP Paribas Lease Group, subsidiară deţinută în proporţie de 100% de grupul BNP Paribas, a apărut în 2000 prin fuziunea a două companii de pe piaţa franceză a leasingului - BNP Lease et UFB Locabail. BNP Paribas Lease Group este liderul pieţei franceze şi europene a finanţărilor de achiziţii de echipamente profesionale pentru companii.

Compania, deja prezentă pe 14 pieţe din Europa şi nordul Africii, avea, la finalul anului 2006, un portofoliu de finanţări acordate clienţilor nebancari de 15,3 miliarde euro şi active totale de 16,6 miliarde euro. BNP Paribas Lease Group a obţinut un profit net de 144,4 milioane euro în 2006, potrivit bilanţului publicat pe pagina de internet a companiei.

Grupul BNP Paribas era deja prezent pe piaţa românească prin divizia de credite de consum Cetelem, divizia de "real estate" Atis Real şi prin Cardiff, divizia de de asigurări de viaţă.

La sfârşitul lunii februarie, directorul general adjunct al Cetelem România, Daniel Boaje, declara că societatea de credite de consum intenţiona să intre pe piaţa creditelor ipotecare în a doua jumătate a acestui an, prin deschiderea unei sucursale notificate la BNR sau după ce se va transforma în bancă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9207
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6726
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9903
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7178
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.7555

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro