Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Divizia de vehicule autonome a Uber - finanţare privată de 1 miliard dolari

T.I.
Companii /

Divizia de vehicule autonome a Uber - finanţare privată de 1 miliard dolari

Divizia de vehicule autonome a Uber a atras o finanţare privată de 1 miliard dolari de la investitori precum SoftBank Group, transmite Reuters.

Investiţia evaluează divizia Advanced Technologies Group, care lucrează la dezvoltarea tehnologiei de vehicule autonome, la 7,25 miliarde de dolari.

SoftBank va investi 333 milioane de dolari din fondul său de investiţii Vision Fund, de 100 miliarde de dolari, în timp ce Toyota Motor şi producătorul de componente auto Denso vor oferi împreună 667 milioane de dolari.

Toyota va mai investi o sumă suplimentară de 300 milioane de dolari în următorii trei ani pentru a contribui la acoperirea costurilor de construice a unor vehicule autonome comerciale, a precizat Uber.

Directorul general al Uber, Dara Khosrowshahi, a spus că finanţarea "va ajuta Uber să rămână în fruntea transformărilor industriei transporturilor", relatează sursa citată.

Divizia de vehicule autonome nu aduce Uber venituri semnificative, întregistrând pierderi de 3,03 miliarde de dolari în 2018.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie