Abonament gratuit

DNA cere 10 ani închisoare pentru Bogdan Olteanu, acuzat de trafic de influenţă

D.D.
Anticorupţie /

Bogdan Olteanu

Bogdan Olteanu

Un procuror de la DNA a cerut, joi, magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti condamnarea lui Bogdan Olteanu, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, la o pedeapsă maximă pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, respectiv 10 ani închisoare, într-un dosar în care este acuzat că a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

La ultimul termen al procesului, desfăşurat joi la tribunal, reprezentantul DNA a declarat că la dosar există numeroase probe care dovedesc vinovăţia lui Bogdan Olteanu, printre care declaraţiile date de Sorin Ovidiu Vîntu, ale unor oameni de afaceri şi ale fostului guvernator al Deltei Dunării Liviu Mihaiu, dar şi înscrisuri bancare şi interceptări telefonice şi ambientale, informează Agerpres.

"Inculpatul Bogdan Olteanu a cerut şi primit un milion de euro şi sprijin electoral de la Sorin Ovidiu Vîntu. Martorul Sorin Ovidiu Vîntu a recunoscut săvârşirea faptelor, el fiind trimis în judecată pentru săvârşirea faptelor de cumpărare de influenţă (...)

O altă declaraţie este cea a lui Sorin Enache, directorul general al Realitatea Media. El spune clar că la acea vreme Sorin Ovidiu Vîntu urmărea ieşirea lui Mihaiu de la "Academia Caţavencu" şi promovarea pentru postul de guvernator al Deltei Dunării. Aceste declaraţii sunt dublate de documente bancare ale unor autorităţi străine. Din interceptările făcute în cauză, reiese că Sorin Ovidiu Vîntu era interesat de numirea lui Mihaiu. Martorii cheie din dosar au fost testaţi cu aparatul poligraf pentru verificarea gradului de disimulare a sincerităţii. Rezultatul a fost ca aceşti martori au fost sinceri în cele declarate. Bogdan Olteanu a refuzat proba cu testarea la aparatul poligraf. Mai există un raport economic ce arată că Bogdan Olteanu a avut cheltuieli mai mari decât suma veniturilor legale", a spus procurorul.

Pe lângă condamnarea la închisoare, procurorul a solicitat confiscarea sumei de un milion de euro de la Bogdan Olteanu.

În ultimul cuvânt în faţa instanţei, Bogdan Olteanu a negat acuzaţiile procurorilor DNA şi a spus că nu a primit bani de Sorin Ovidiu Vîntu sau de la alte persoane, neexistând nicio comunicare cu privire la numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

El a declarat că toată lumea îl susţinea pe Liviu Mihaiu pentru funcţia de guvernator al Deltei Dunării, iar decizia de numire a fost luată de PNL şi Guvern.

Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2016, fiind acuzat că, în perioada iulie - noiembrie 2008, pe când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Opinia Cititorului ( 12 )

 1. am si uitat de kelu asta. ce japca pe romalica in toti anii de dupa dictatura. trist

  1. Mai trist e cum scrii.

   ...

   Omule, esti un incult. Gramatica limbii romane iti este straina si ar fi bine sa te abtii a mai trimite opinii aici unde poate vedea toata lumea cat esti de prost.

   greseala gramaticala fiind?

   greseala gramaticala fiind?

   Greseala gramaticala fiind ca felul in care te-ai exprimat este tampit. Nu poate sa faca misto orice prost.

   ba colericule, mai du-te tu in gramatica ma-tii de-ti ia si argumente de utilizat in viata-ti frustrata de loser cotidian.

  Asta este de la PSD? Eu stiam ca numai PSD-istii sunt corupti.

  Fufa de Elena Udrea era de la PSD? Nu? Ia, uite, d-le ca nu numai PSD-istii sunt corupti! 

  Lui Basinescu, tradatorul de neam, cand ii vine randul?

  Dar celui mai habarnist presedinte al tuturor timpurilor cand ii vine randul? 

  1. Este de la PNL, cel mai corupt partid din Romania.

   Se pare ca au efect pastilele pe care ti le-am recomandat. Scrii ca un om mai normal cu toate ca nu esti chel ca olteanu asta. Doar muntean cu fruntea lata !

   Bobby Paunescu inca nu, asta ar fi una din deosebirile intre Basescu si Olteanu. Ai lui Basescu inca nu vorbesc pentru ca nimeni nu ii intreaba intr-un mod convingator.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS