DNA:Medicul Virgil Musta de la Spitalul "Dr.Victor Babeş" Timişoara, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

V.G.
Miscellanea / 29 noiembrie 2022

Medicul Virgil Musta de la Spitalul "Dr.Victor Babeş" Timişoara, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Medicul Virgil Filaret Musta, şef de secţie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr.Victor Babeş" Timişoara, a fost trimis în judecată, alături de alte cadre medicale din cadrul unităţii sanitare, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu efectuarea de teste pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, transmite Agerpres.

Potrivit DNA, procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a următoarelor persoane:

-Virgil Filaret Musta, asociat la o societate comercială cu profil medical şi medic şef secţie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr.Victor Babeş" Timişoara, pentru infracţiunea de instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul;

-Diana Luminiţa Manolescu, director medical al spitalului, şi Maria Diana Albu, asistent medical coordonator al Ambulatoriului de boli infecţioase, fiecare pentru infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul;

-Dana Mihaela Paica, medic la societatea comercială la care asociat era Virgil Musta, pentru infracţiunea de instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Conform procurorilor anticorupţie, în perioada 21 iulie - 9 noiembrie 2020, Virgil Musta, cu intenţie, ar fi determinat trei asistente medicale să presteze servicii în beneficiul societăţii la care el era asociat, în timp ce acestea se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu la Spitalul "Dr.Victor Babeş" Timişoara.

"Folosindu-se de influenţa pe care o avea în calitatea sa de medic şef de secţie, inculpatul le-ar fi determinat pe cele trei asistente, în mod direct sau prin intermediul inculpatei Dana Mihaela Paica, să preleveze probe biologice în vederea depistării infecţiei cu virusul SARS CoV-2, să încaseze contravaloarea testelor RT-PCR şi să elibereze bonuri fiscale în beneficiul societăţii comerciale private la care acesta era asociat (utilizând o casă de marcat mobilă). Deşi zilnic, în intervalul orar 07,00 - 10,00, ar fi prestat servicii medicale pentru societatea comercială menţionată, cele trei asistente ar fi încasat integral drepturile salariale plătite de spital", arată anchetatorii.

Procurorii mai spun că, la instigarea lui Musta, în calităţile lor de director medical, respectiv asistent medical coordonator al Ambulatoriului de boli infecţioase, Diana Luminiţa Manolescu şi Maria Diana Albu şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu deoarece nu au făcut niciun demers pentru constatarea abaterilor disciplinare şi aplicarea sancţiunilor corespunzătoare sau, după caz, sesizarea Comisiei de cercetare disciplinară în vederea sancţionării celor trei asistente medicale.

"Mai mult, inculpata Maria Diana Albu ar fi întocmit, iar inculpata Diana Luminiţa Manolescu ar fi aprobat foile colective de prezenţă în conţinutul cărora au fost evidenţiate formal orele lucrate de cele trei asistente. Astfel, inculpatul Virgil Filaret Musta le-ar fi determinat pe cele trei asistente să îşi încalce atribuţiile de serviciu reglementate de dispoziţiile din Codul Muncii, Regulamentul intern al spitalului şi fişa postului", menţionează procurorii anticorupţie.

Prin activitatea descrisă s-ar fi generat un prejudiciu de 12.173 de lei în dauna Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr.Victor Babeş" Timişoara, indică DNA.

Pe de altă parte, spun anchetatorii, societatea privată la care este asociat Musta, ar fi obţinut foloase necuvenite în valoare totală de 172.508 de lei.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr.Victor Babeş" Timişoara a comunicat Direcţiei Naţionale Anticorupţie că nu se constituie parte civilă în prezenta cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Timiş cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. la pusacarie cu ei,asa cum ei ne doreau moartea,puscaria,sau pierderea servicului si ei trebiuie sa plateasca,au facut o afacere din pandemie si au tereorizat populatia pebtru folosul lor

  Tocmai domnul doctor Musta, care ne era far calauzitor, ajutandu-ne sa navigam prin apele tulburi ale pandemiei?

  E drept ca gurile rele sustin ca experti ca dansul au tulburat suplimentar apele pandemiei, dar eu unul am ascultat cu interes sfaturile intelepte si bine intentionate ale dr. Musta.

  Ar putea sa ne mai dea si acum domnul doctor sfaturi despre cum sa gestionam infectia covid? 

  Preotii Apocalipsei isi dau jos sutana medicala si sub ea ramane poleiala stiintifica... adica fix ce indeparteaza pe om de state si guverne... stiinta obiectiva transformata in marfa de taraba pentru a servi unor scopuri politice, totalitare.

  Traim in epoca sarlatanilor deghizati in uniforme.

  Dupa ce am scapat de dictatura halatelor albe am fost aruncati in dictatura halatelor kaki. 

  1. Tu esti dus de mult...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro