Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Dobânda ultimelor împrumuturi ale MFP a fost cea mai mică din piaţă

I.A.M.
Miscellanea /

Dobânda ultimelor împrumuturi ale MFP a fost cea mai mică din piaţă

Dobânda medie de 4,06%, obţinută de specialiştii Ministerului Finanţelor Publice (MFP) la licitaţia de titluri de stat din 9 septembrie, a fost mai mică decât restul cotaţiilor din piaţa secundară, susţine instituţia, într-un comunicat.

Reacţia MFP vine în urma unor informaţii apărute în presă potrivit cărora dobânda cu care ministerul s-a împrumutat marţi, 4,06%, este mai mare decât restul cotaţiilor de pe piaţa secundară, potrivit Agerpres.

"Contrar ştirilor false promovate neprofesionist de unii reprezentanţi ai mass-media, dobânda medie de 4,06%, obţinută de specialiştii MFP la licitaţia din 9 septembrie a.c., a fost mai mică decât restul cotaţiilor din piaţa secundară. Rezultatul licitaţiei prospectului de emisiune aferent lunii septembrie, în care Ministerul Finanţelor Publice a adjudecat oferte în valoare de 695 de milioane de lei, în condiţiile unei cereri totale de 1,243 miliarde de lei, este publicat şi poate fi consultat accesând adresa: http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/emisiuni/comof_09092019.pdf", se spune în comunicat.

Conform MFP, necesarul brut de finanţare pentru 2019, la nivel guvernamental, este de aproximativ 72 de miliarde de lei, din care deficitul bugetar de circa 28 miliarde de lei şi volumul de refinanţare a datoriei publice de 44 miliarde de lei.

Ministerul Finanţelor Publice a publicat în 2018 Programul indicativ de emisiuni de titluri de stat pentru anul următor. În acest sens, în anul 2019, Ministerul Finanţelor Publice a planificat emiterea de titluri de stat pe piaţa internă în valoare totală de 49 miliarde de lei, din care 5 miliarde de lei sunt titluri de stat pentru populaţie. Până în prezent, Ministerul Finanţelor Publice a realizat peste 80% din programul indicativ de finanţare anunţat pentru anul 2019, transmite aceiaşi sursă.

Implementarea planului de finanţare se realizează lunar prin publicarea prospectului de emisiune, după consultarea participanţilor la piaţa locală a titlurilor de stat (dealerii primari şi administratorii de fonduri, fonduri de pensii şi asigurări). Astfel, atât licitaţia de titluri de stat desfăşurată în data de 9 septembrie, cât şi cea suplimentară din data de 10 septembrie, fac parte din planul de finanţare curent, anunţat public în prealabil, în mod transparent, de către MFP, pentru luna septembrie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS