Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Doi foşti angajaţi Twitter, inculpaţi de spionaj în favoarea Arabiei Saudite

I.I.
Internaţional /

Doi foşti angajaţi Twitter, inculpaţi de spionaj în favoarea Arabiei Saudite

Doi foşti angajaţi ai Twitter au fost inculpaţi în Statele Unite cu privire la faptul că au furnizat Riadului informaţii despre utilizatori ai reţelei de socializare critici la adresa familiei regale saudite, potrivit justiţiei americane, relatează AFP.

"Aceşti agenţi saudiţi au intrat în sistemele interne ale Twitter cu scopul de a obţine informaţii personale despre opozanţi ai regimului saudit şi alte mii de utilizatori" ai reţelei de socializare, a anunţat miercuri, într-un comunicat, procurorul federal din california David Anderson.

"Noi nu vom lăsa întreprinderile sau tehnologiile americane să devină instrumente ale reprimării unor regimuri străine", a subliniat el.

Ali Alzabarah, un saudit în vârstă de 35 de ani, şi Ahmad Abouammo, un american în vârstă de 41 de ani, sunt acuzaţi de faptul că şi-au folosit statutul de angajaţi Twitter pentru a procura adrese de e-mail sau IP-uri, numere de telefon ori date de naştere ale unor conturi de Twitter şi că au transmis aceste date Riadului.

Ali Alzabarah a furnizat, în 2015, date despre cel puţin 6.000 de conturi, inclusiv al unui opozant al familiei regale saudite refugiat în Canada, potrivit actului de acuzare. Ahmad Abouammo ar fi spionat mai multe conturi de la sfârşitul lui 2014 la începutul lui 2015, în schimbul unui ceas de lux şi sumei de cel puţin 3000.000 de dolari.

Un al treilea bărbat, Ahmed Almutairi, un cetăţean saudit în vârstă de 30 de ani, este acuzat de faptul că a servit ca intermediar între cei doi şi Guvernul ţării sale. El este suspectat de asemenea că l-a ajutat pe Ali Alzabarah să fugă din Statele Unite la sfârşitul lui 2015, după primele întrebări formulate de ierarhia Twitter.

Ahmed Almutairi şi Ali Alzabarah probabil că se află în Arabia Saudită, a precizat Departamentul american al Justiţiei, care a emis un mandat de arestare pe numele lor.

Ahmad Abouammo, care a minţit pe agenţi FBI veniţi să-l interogheze în octombrie 2018, a fost arestat marţi la Seattle, în nord-estul Statelor Unite.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS