Doi senatori AUR solicită revenirea elevilor în bănci

J.P.
Politică / 12 ianuarie

Doi senatori AUR solicită revenirea elevilor în bănci

Senatorii AUR Rodica Boancă şi Adrian Costea au înaintat o scrisoare deschisă Guvernului, ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă prin care solicită revenirea elevilor în bănci din 8 februarie, anunţând că, dacă învăţământul online va fi menţinut, vor acţiona în judecată hotărârile şi ordinele prin care au fost suspendate cursurile şcolare, relatează Agerpres.

"Începerea fără întârziere a cursurilor frontale, recuperarea şi sistematizarea materiei prin programe de remediere, inclusiv în perioada vacanţei de vară, structurarea materiei pentru examenele naţionale astfel încât aceasta să poată fi parcursă în mod uniform de toţi elevii, decalarea examenelor naţionale din învăţământul preuniversitar şi a admiterilor în universităţi, organizarea, în luna februarie, a concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori şi inspectori, cu respectarea criteriilor de concurenţă şi transparenţă, dar şi prezentarea datelor care au stat la baza închiderii şcolilor sunt acţiunile imediate pe care le aşteaptă AUR" - reprezintă solicitările celor doi parlamentari.

Ei susţin că profesorii, elevii şi părinţii acestora sunt supuşi unui "stres continuu", iar faptul că mii de copii nu au acces la educaţie reprezintă "un atentat real la adresa dezvoltării acestora într-un mediu cât mai sănătos şi într-o societate normală".

"Apreciem că reacţia de închidere a şcolilor a fost una conformă pentru o perioadă redusă de timp, aşa cum s-a întâmplat simultan în numeroase alte state, însă prelungirea acesteia pe termen nelimitat afectează puternic dezvoltarea cognitivă a elevilor şi evoluţia lor psiho-emoţională. Cu atât mai grav este faptul că, în această perioadă, mii de elevi nu au beneficiat de logistica necesară conectării la şcoala în regim online, adâncind astfel frustrarea şi diviziunea socială. Totodată, ştim că învăţământul românesc are mult de recuperat pentru a ajunge la nivelul ţărilor dezvoltate din Uniunea Europeană, dar resursa umană este extrem de importantă şi trebuie protejată", arată senatorii în scrisoarea deschisă.

Potrivit acestora, "şcoala românească este într-un grav pericol", pe motiv că "se practică o masivă politizare prin abuzurile comise de numeroşi inspectori generali, elevii nu dau randament în varianta virtuală, iar mulţi alţii, de ordinul miilor sau zeci de mii, nu au frecventat deloc aceste lecţii online, riscul abandonului masiv fiind unul cât se poate de real".

Totodată, cei doi parlamentari susţin că opinia publică doreşte să afle dacă în contextul pandemic "şcolile s-au dovedit a fi focare de răspândire a noului coronavirus".

Ziarul BURSA

27 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 27 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro