Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Donald Trump a intenţionat să desfăşoare 10.000 de militari activi pentru a opri protestele

G.U.
Miscellanea /

Donald Trump a intenţionat să desfăşoare 10.000 de militari activi pentru a opri protestele

Preşedintele Donald Trump a vrut ca armata să desfăşoare 10.000 de militari activi în marile oraşe în timpul protestelor anti-rasism, marcate de acte de violenţă şi distrugere a proprietăţilor publice şi private, dar mai mulţi membri de marcă ai guvernului american s-au împotrivit într-o şedinţă tensionată, transmite televiziunea CBS, conform G4Media.ro

Discuţia dintre preşedintele Trump şi înalţi oficiali a avut loc în Biroul Oval lunea trecută, potrivit mai multor surse citate de CBS. Preşedintele a fost însă contrazis de ministrul Apărării, Mark Esper, ministrul Justiţiei, William Barr, şi şeful Marelui Stat Major al forţelor armate, generalul Mark Milley.

În cele din urmă, ministrul Apărării a fost de acord cu plasarea în apropierea capitalei Washington a 1.600 de militari, pregătiţi să intervină în caz că violenţele ar fi erupt în apropiere de Casa Albă.

Pentru a satisface cerinţele preşedintelui, care voia restabilirea ordinii în ţară, ministrul Apărării şi şeful Marelui Stat Major au discutat cu mai mulţi guvernatori şi le-au cerut să facă apel la forţele Gărzii Naţionale pentru a ajuta forţele locale de poliţie, depăşite de violenţele din respectivele oraşe, potrivit CBS.

Sursele citate de televiziunea americană arată că preşedintele Trump a fost "furios" pe refuzul ministrului Apărării de a trimite militari activi în focarele de violenţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie