Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Donald Trump acuză Partidul Democrat că a devenit "anti-evrei"

D.D.
Internaţional /

Donald Trump (Sursa foto: Twitter)

Donald Trump (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele american Donald Trump a acuzat, ieri, Partidul Democrat că a devenit "anti-evrei", după dezbateri aprinse provocate de propunerile unei deputate musulmane pe tema sprijinului Statelor Unite pentru Israel, scrie AFP.

Camera Reprezentanţilor, acum dominată de democraţi, a aprobat joi o rezoluţie care condamnă discursul la "ură", dar nu denunţă în mod clar afirmaţiile lui Ilhan Omar, singura aleasă din Congres care poartă văl islamic.

Pentru locatarul de la Casa Albă, care şi-a înmulţit atacurile împotriva tinerei deputate din Minnesota ale cărei declaraţii suscită tensiuni în rândurile democraţilor, acest vot a fost "o ruşine".

"Democraţii au devenit un partid anti-Israel, au devenit un partid anti-evrei şi este regretabil", a lansat el în grădinile Casei Albe, înainte de a se îmbarca într-un avion cu destinaţia Alabama, stat din sud unde tornade au făcut mai multe victime.

Miliardarul republican a fost acuzat în trecut că a răspândit stereotipuri despre comunitatea evreiască. Şi afirmaţiile sale echivoce după confruntări între manifestanţi antirasism şi neonazişti la Charlottesville, în 2017, când a declarat că vede oameni de bine "de ambele părţi", au suscitat jenă în propria tabără.

Donald Trump a fost apreciat în acelaşi timp de Israel atunci când a mutat ambasada americană de la Tel Aviv la Ierusalim.

Pentru deputata democrată Elaine Luria, acuzaţiile lui Trump sunt nefondate. "Aşa cum arată istoria şi votul de ieri (joi) cu o majoritate zdrobitoare pentru condamnarea antisemitismului, există un sprijin puternic pentru Israel şi credinţa evreiască în rândul democraţilor", a declarat ea pentru AFP.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS