Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

DONALD TRUMP: Guvernul SUA nu va face afaceri cu Huawei

I.D.
Companii /

Guvernul SUA nu va face afaceri cu Huawei

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri că guvernul Statelor Unite nu va mai face niciun fel de afaceri cu grupul chinez Huawei şi că nu este pregătit să încheie un acord comercial cu China, transmite CNBC.

"Nu vom face afaceri cu Huawei...Am luat această decizie. Este mult mai simplu să nu facem niciun fel de afaceri cu Huawei...Asta nu înseamnă că nu vom conveni ceva dacă vom încheia un acord comercial", a spus Trump.

"Discutăm cu China; nu suntem pregătiţi să încheiem un acord, dar vom vedea ce se va întâmpla...China vrea să facă ceva, dar eu nu o voi face încă. Douăzeci şi cinci de ani de abuz. Nu sunt gata aşa de repede", a afirmat preşedintele.

Cu toate acestea, Departamentul pentru Comerţ a comunicat CNBC că încă procesează licenţele speciale destinate companiilor, pentru ca acestea să poată relua vânzările către Huawei, iar comentariile lui Trump se referă numai la o măsură care interzice guvernului să cumpere de la Huawei.

Decizia lui Trump referitoare la Huawei a venit după ce China a oprit achiziţiile de produse agricole americane, ca reacţie la anunţul surpinzător al preşedintelui american privind aplicarea de tarife de 10% pentru restul de importuri din China, în valoare de 300 de miliarde de dolari, care nu sunt încă penalizate. China a permis totodată deprecierea yuanului la peste 7 unităţi pentru un dolar, pentru prima oară din 2008.

În această săptămână, administraţia Trump a etichetat China drept manipulatoare de monedă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS