Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Donald Trump nu a acceptat retragerea tarifelor comerciale cerută de China

D.V.
Internaţional /

Donald Trump

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri că nu a acceptat să retragă tarifele comerciale cerută de China, provocând noi incertitudini legate de momentul în care cele mai mari două economii ale lumii vor pune capăt războiului comercial care a încetinit creşterea economică mondială, transmite Reuters.

Oficiali din ambele ţări au declarat joi că China şi Statele Unite au convenit să retragă tarifele impuse reciproc, în cadrul"fazei întâi" a acordului comercial. Dar ideea retragerii tarifelor a întâmpinat o opoziţie puternică în cadrul administraţiei Trump, a relatat Reuters în cursul zilei de joi.

Diviziunile au ieşit la iveală în totalitate vineri, când Trump, care s-a descris în repetate rânduri drept "omul tarifelor", a declarat reporterilor la Casa Albă că nu a acceptat să reducă tarifele aflate în vigoare.

"China ar vrea să obţină o anumită retragere a tarifelor, nu una totală, pentru că ştiu că nu o voi face. Nu am acceptat nimic", a spus Trump.

Preşedintele a spus că China doreşte un acord mai mult decât el, adăugând că tarifele americane generează "miliarde" pentru bugetul american.

"Sunt foarte mulţumit în acest moment. Obţinem miliarde de dolari", a spus Trump.

Acţiunile americane au scăzut în urma declaraţiilor, iar dolarul s-a depreciat în raport cu yenul, oprind creşterile alimentate de optimismul legat de perspectiva unui acord comercial, care a urcat principaii indici bursieri la niveluri record.

Trump a mai spus că acordul comercial cu China, dacă va fi finalizat, va fi semnat de Statele Unite.

"Dacă vom ajunge la un acord...ar putea fi semnat în Iowa sau într-o regiune agricolă, ceva de genul acesta. Va fi în ţara noastră", a spus preşedintele.

Statul agricol a fost afectat puternic de tarifele de retorsiune aplicate de China pentru soia, carnea de porc şi alte produse agricole, dar are legături vechi cu preşedintele chinez Xi Jinping.

Hu Xijin, editor al publicaţiei chineze de stat Global Times, a scris pe Twitter că pieţele nu se aşteptau la declaraţiile lui Trump.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS