Donald Trump reimpune tarife pentru importurile în Brazilia şi Argentina

I.L.M.
Internaţional /

Donald Trump reimpune tarife pentru importurile în Brazilia şi Argentina

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat luni, pe reţeaua socială Twitter, că va reimpune tarife pentru importurile de oţel şi aluminiu din Brazilia şi Argentina, ca reacţie la deprecierea monedelor, potrivit News.ro.

Cele două ţări au cerut explicaţii din partea Washingtonului, iar americanul a declarat că motivul acestei decizii este deprecierea monedelor lor în raport cu dolarul. Analiştii au anunţat că monedele s-au depreciat parţial din cauza războiului comercial dintre SUA şi China.

Trump a afirmat pe platforma de micro-blogging : "Voi reintroduce imediat tarifele pentru oţelul şi aluminiul livrat în SUA din cele două ţări", potrivit surse.

Reprezentanţii Departamentului de Stat şi ai Biroului Reprezentantului pentru Comerţ nu au răspuns imediat solicitării de comentarii.

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, un susţinător deschis al lui Trump, care a promovat legături mai strânse cu SUA, a afirmat într-un interviu acordat la un post radio local că îl va suna pe omologul său american şi că este încrezător că acesta îi va asculta îngrijorările. Guvernul brazilian a anunţat că se află deja în discuţii cu Washingtonul.

Ministrul pentru Producţie din Argentina, Dante Sica, a spus că anunţul lui Trump este "neaşteptat" şi că încearcă să discute cu oficiali americani. În plus, Ministerul de Externe din Argentina a anunţat că va începe negocieri cu Departamentul de Stat, conform sursei.

În acest an, Argentina a exportat în SUA oţel şi aluminiu în valoare de circa 700 de milioane de dolari, a spus Sica.

Acţiunile producătorilor americani de oţel din SUA au crescut luni, în urma anunţului lui Trump. Titlurile United States Steel au urcat cu 3%, iar AK Steel Holding cu 5,8%, mai menţionează sursa.

Titlurile producătorilor brazilieni au scăzut iniţial, dar apoi au recuperat din pierderi.

Acţiunile Ternium Argentina au scăzut cu 5,5% după tweet-ul lui Trump, fiind, potrivit JP Morgan, cel mai expus producător de oţel din America Latină la tarifele din SUA. Ulterior, titlurile Ternium Argentina au recuperat o parte din pierderi, fiind tranzacţionate în declin cu 2,9%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS