Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Donald Trump respinge invitaţia de a se apăra în Congres

D.F.
Internaţional /

Donald Trump respinge invitaţia de a se apăra în Congres

Casa Albă a denunţat ancheta drept "injustă" şi a refuzat să participe la o audiere în Congres care marchează începutul unei noi faze în procedura destituirii lui Donald Trump, relatează AFP.

După două luni de anchetă, Camera Reprezentanţilor, majoritar democrată, începe săptămâna aceasta o dezbatere juridică cu scopul de a stabili dacă faptele reproşate preşedintelui sunt sau nu suficient de grave pentru a justifica inculparea sa ("impeachment").

Comisia Judiciară a Camerei urmează să lanseze această reflecţie miercuri, într-o audiere a unor specialişti în Constituţie. Ea l-a invitat pe Donald Trump "să participe" la audiere personal, prin avocaţi sau prin întrebări scrise adresate martorilor.

Ea a primit un refuz duminică seara (ora locală).

Donald Trump este vizat pentru că a cerut Ucrainei să ancheteze cu privire la Joe Biden, unul dintre potenţialii săi adversari în alegerile prezidenţiale din 2020, al cărui fiu, Hunter Biden, a făcut parte mult timp din Consiliul de Administraţie al grupului ucrainean Burisma în domeniul gazelor naturale.

Miliardarul republican dă asigurări că a făcut bine evocând un posibil caz de "corupţie" şi jură că nu a exercitat nicio presiune asupra Kievului.

Însă opoziţia democrată este convinsă că el a făcut abuz de puterile sale cu scopul de a-şi favoriza campania în vederea realegerii prin blocarea unui ajutor militar în valoare de aproape 400 de milioane de dolari destinat acestei ţări aflate în război cu Rusia.

Timp de două luni, Comisia Informaţiilor din cadrul Camerei Reprezentanţilor a anchetat. În pofida refuzului Casei Albe de a coopera, ea a audiat aproximativ 15 martori, care au furnizat elemente stânjenitoare pentru preşedinte.

Ea urmează să transmită marţi raportul anchetei Comisiei Judiciare, însărcinată să încadreze juridic faptele reproşate şefului statului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS