Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

DONALD TUSK, CĂTRE PREMIERUL REPUBLICII MOLDOVA: "Aveţi tot suportul meu personal şi al UE în avansarea reformelor"

A.I.
Internaţional /

Donald Tusk (Sursa foto: Wikipedia)

Donald Tusk (Sursa foto: Wikipedia)

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit ieri, la Bruxelles, cu Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, unde au vorbit despre priorităţile politicii interne şi externe a Republicii Moldova şi progresele înregistrate în implementarea reformelor.

În debutul întrevederii, Prim-ministrul l-a felicitat pe oficialul european cu prilejul realegerii în calitate de Preşedinte al Consiliului European. Totodată, Pavel Filip a spus că Republica Moldova rămâne ferm determinată pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE şi realizarea angajamentelor asumate, relatează Deschide.md.

Pavel Filip a afirmat: "Avem deja o serie de realizări importante în domeniul reformelor. Cu toate acestea, conştientizăm că trebuie să facem mai mult. Asigurarea independenţei justiţiei, combaterea corupţiei, îmbunătăţirea climatului de afaceri şi investigarea fraudei bancare sunt dosare prioritare pentru noi. Vrem să fim un partener de încredere al UE, inclusiv în contextul pregătirilor pentru Summit-ul Parteneriatului Estic din noiembrie 2017. Vom fi realişti şi constructivi pentru a asigura succesul acestui eveniment".

La rândul său, Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a salutat rezultatele înregistrate şi determinarea autorităţilor Republicii Moldova să persevereze în procesul consolidării democraţiei şi a statului de drept, un element cheie în asigurarea realizării obiectivelor de integrare europeană a Republicii Moldova.

Donald Tusk a declarat: "Aveţi tot suportul meu personal, precum şi al UE în avansarea pe calea reformelor în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova".

Amintim că Pavel Filip efectuează, în perioada 29-31 martie, o vizită de lucru în Marele Ducat de Luxemburg şi în Regatul Belgiei. La Bruxelles şeful Executivului va participa la cea de-a treia Reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, unde va fi prezentat Raportul de progres privind implementarea Agendei de Asociere RM - UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie