Abonament gratuit

Dongfeng Motor vrea să-şi reduc participaţia deţinută la PSA

M.I.
Companii /

Dongfeng Motor vrea să-şi reduc participaţia deţinută la PSA

Grupul chinez Dongfeng Motor îşi va reduce participaţia în PSA, după ce a angajat bănci pentru a studia opţiunile, transmite Reuters.

Dongfeng deţine 12,23% din capitalul PSA, având 19,5% drepturi de vot, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, producătorul auto italo-american Fiat Chrysler (FCA) şi-a anunţat în octombrie intenţia de a fuziona cu grupul auto francez PSA. Entitatea combinată, cu o capitalizare bursieră de aproximativ 50 de miliarde de dolari, va avea vânzări anuale de aproape nouă milioane de vehicule, fiind al patrulea producător auto global, după Volkswagen, alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi şi Toyota.

Reducerea participaţiei deţinute de Dongfeng ar putea ajuta la obţinerea aprobării autorităţilor de reglementare din SUA pentru finalizarea tranzacţiei dintre Fiat Chrysler şi PSA, într-un moment de escaladare a tensiunilor comerciale dintre Washington şi Beijing.

Sursele susţin că în urmă cu câteva săptămâni Dongfeng a angajat bănci pentru a studia opţiunile şi săptămâna viitoare intenţionează să prezinte Board-ului un plan privind vânzarea de acţiuni.

Grupul PSA deţine brandurile Peugeot, Citroen şi Opel.

Vânzările PSA pe piaţa chineză au scăzut anul trecut cu 32%, la 262.583 vehicule, în timp ce ţinta stabilită de companie în urmă cu câţiva ani era de un milion de maşini.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie