Doru Boştină, exclus din avocatură

Ziarul BURSA #Companii / 28 august 2013

Doru Boştină, exclus din avocatură

Consiliul Baroului Bucureşti a decis, aseară, excluderea din avocatură a lui Doru Cătălin Boştină, care, până la sfârşitul lunii iunie, a condus firma de avocatură Boştină & Asociaţii, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituţiei, după încheierea şedinţei ordinare.

Decizia vine după hotărârea similară a Uniunii Naţionale a Barourilor (UNBR), din 29 iunie.

Consiliul UNBR, întrunit la Mamaia, în perioada 29-30 iunie, a discutat situaţia avocatului Doru Boştină, vrând să vadă dacă activitatea infracţională constatată în cazul său, prin hotărâre definitivă, a afectat sau nu imaginea profesiei de avocat.

Consiliul UNBR a decis, atunci, cu o largă majoritate, excluderea lui Doru Boştină din avocatură, potrivit unor surse citate de portalul de avocatură BizLawyer.

În urmă cu doi ani, avocatul Doru Cătălin Boştină, coordonatorul firmei Boştină & Asociaţii, a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare de către Curtea de Apel Bucureşti, pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals în formă continuată.

Anul trecut, Consiliul Baroului apreciase că nu se impune excluderea lui Doru Boştină din avocatură, întrucât ar fi fost vorba despre probleme personale. Preşedintele UNBR Gheorghe Florea a atacat, însă, decizia. Ulterior, Doru Boştină a făcut o contestaţie în anulare şi o cerere de revizuire în dosarul în care a fost condamnat şi în perioada procesului, lucrarea a fost suspendată. Cererile sale au fost însă respinse de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Curtea de Apel Bucureşti, astfel că Baroul a revenit asupra excluderii avocatului.

Doru Boştina a devenit membru al Baroului Bucureşti în anul 1992.

La sfârşitul lunii iunie 2013 Boştină anunţase că renunţă la avocatură şi devine director de dezvoltare al firmei. "Mă dedic în exclusivitate eforturilor de dezvoltare ale companiei şi renunţ la activitatea avocaţială propriu-zisă", afirma atunci Doru Boştină.

În cadrul aceleiaşi şedinţe de aseară, Consiliul Baroului Bucureşti a decis menţinerea lui Adrian Năstase în profesia de avocat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Apropo, mai are firma? Mai are clienti? Ciudat, pentru un infractor. Dar ce sa dezvolte? Un sistem si mai bine organizat de excrocare si coruptie judecatoreasca? Mai sunt ofiteri care sa apeleze la el pentru a fi reprezentati? Nu inteleg ce mai poate sa dezvolte dl.Bostina. Apropo, poate mai scrie cineva si despre generalii Cioflina si Babiuc si despre piramidele lor organizationale, ca despre Becali ne-am saturat, am inteles, ii trebuie publicitate in continuare. Dar d-nii Cioflina si Babiuc sunt mult mai importanti, zic si eu, alo, mass-media...

    1. Tipic pentru Romania. Un infractor de drept comun ramane in libertate, si devine "director" de "dezvoltare". Probabil dezvolta noi metode de falsuri si semnaturi contrafacute. Firma se va chema de-acum " Infracorul si complicii". Vai si-amar de tara asta...

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb