Dosar penal deschis de Poliţia Iaşi pentru tăierile ilegale din pădurea Dobrovăţ

S.B.
Miscellanea / 04 mai 2020

Dosar penal deschis de Poliţia Iaşi pentru tăierile ilegale din pădurea Dobrovăţ

Poliţiştii ieşeni au deschis dosar penal în cazul tăierilor ilegale din pădurea Dobrovăţ, judeţul Iaşi, după ce mai multe persoane au reclamat în ultima perioadă faptul că este distrusă pădurea din localitate, potrivit news.ro.

Deputatul independent Marius Bodea a precizat, luni, într-un comunicat de presă, că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi i-a transmis, în urma unei sesizări, că a deschis dosar penal privind tăierile ilegale şi transporturile de masă lemnoasă din pădurea Dobrovăţ, judeţul Iaşi.

Potrivit răspunsului IPJ transmis parlamentarului ieşean, cercetările se fac pentru săvârşirea infracţiunilor de tăieri fără drept de arbori şi furt de arbori.

Dosarul se află în lucru la Serviciul de Ordine Publică din cadrul IPJ, iar la finalul cercetărilor va fi înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi.

"Răspunsul primit de la IPJ Iaşi demonstrează cât se poate de clar că atât eu, cât şi miile de ieşeni care reclamau constant distrugerea pădurii Dobrovăţ am avut dreptate. În acelaşi loc unde au fost puşi la pământ arbori tineri şi sănătoşi, acum se cercetează ilegalităţi comise cu complicitatea statului. Vorbim de aceeaşi pădure unde Ministrul Mediului în persoană ţinea o conferinţă de presă, fluturând în faţa camerelor de filmat diverse hârtii prin care încerca să ne convingă că totul se face cu respectarea legii şi că tot ce vedem în social media este doar o campanie de fake news. FALS! Au intrat cu drujbele în pădurea de la marginea Iaşiului, profitând de starea de urgenţă, când toţi stăm în casă, iar autorităţile implicate în lupta cu pandemia nu au cum să supravegheze şi pădurile. Cu toate acestea, nu au reuşit să ne păcălească", se arată în comunicatul deputatului Marius Bodea.

El susţine că pădurea Dobrovăţ este "o adevărată barieră naturală împotriva poluării", aceasta făcând parte din reţeaua ecologică de arii protejate Natura 2000.

"Am convingerea că masacrul va înceta odată cu declanşarea cercetărilor în acest dosar. Îmi doresc să răspundă în faţa legii toţi hoţii de lemne din România şi protectorii lor", a declarat deputatul Marius Bodea.

Mai mulţi ieşeni au semnalat faptul că se fac tăieri masive în pădurea Dobrovăţ, chiar în timpul perioadei stării de urgenţă.

Ministrul Mediului Costel Alexe a declarat, în urmă cu aproximativ o lună, în timpul unei vizite în pădurea Dobrovăţ, că sunt false informaţiile şi fotografiile referitoare la tăierea masivă a copacilor din această zonă.

Ministrul Alexe a precizat că totul este o campanie de dezinformare, de zeci de mii de euro, şi că imagini cu o pădure defrişată din Rusia sunt prezentate ca fiind din pădurea Dobrovăţ.

BTPay

Curs valutar BNR

20 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0207
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5103
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro