Abonament gratuit

DOSARUL COLECTIV:DNA cere pedepse de până la 15 ani pentru Cristian Popescu-Piedone şi pentru trei funcţionare ale Primăriei

M.A.I.
Anticorupţie /

Cristian Popescu-Piedone (Sursă foto: Twitter)

Cristian Popescu-Piedone (Sursă foto: Twitter)

Procurorul DNA cere condamnarea inculpaţilor Cristian Popescu-Piedone şi a celor trei funcţionare din dosarul Colectiv pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave la pedepse orientate spre maxim, adică de 15 ani, conform G4media.

Procurorul a cerut în instanţă şi acordarea despăgubirilor cerute de către victime, precizează sursa citată.

Tribunalul Bucureşti a început luni dezbaterile finale în dosarul Colectiv, în care sunt judecaţi, printre alţii, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone şi patronii clubului.

Procurorul DNA a acuzat faptul că fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone şi cele 3 funcţionare ale primăriei au emis autorizaţie de funcţionare pentru clubul Colectiv, fără autorizaţie de securitate la incendiu.

Inculpaţii au susţinut că, în baza unor hotărâri de consiliu local, primarul şi funcţionarii trebuiau să ţină cont la eliberarea autorizaţiei de funcţionare a clubului doar de avizele de mediu şi sanitar-veterinare, nu şi de autorizaţia de securitate la incendiu.

Procurorul DNA a prezentat mărturiile unor specialişti de la Prefectură şi primărie potrivit cărora Piedone şi funcţionarele trebuiau sa ţină cont şi de autorizaţia de securitate la incendiu, potrivit sursei citate.

Judecătorul din acest dosar, Mihai Bălănescu, a stabilit ca dezbaterile să aibă loc pe parcursul mai multor zile.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. mi se pa corect. si achitare pentru ala care a dat artificiile aiurea si pentru organizatori. ca doar coruptia ucide prostia nu.

    Avocatii victimelor sunt cei mai mari porci in acest dosar. Le-au promis familiilor acestora ca le vor obtine milioane si milioane de euro despagubiri, ba chiar au lucrat fara sa fie platiti....deocamdata. Daca procesul e castigat, e super bine pt ei. Daca e pierdut, e ok, familiile trebuie sa se imprumute sa plateasca onorariile. Pentru avocati e win-win. Judecatorul e #sacâz, deci sansele ca noi sa platim pentru niste dobitoci care au dat cu artificii in spatiu inchis sunt foarte mari.

    1. Pai e la fal ca la Timisoara(chiar identic) unde alti dobitici au pulverizat substante chimice -destinate folosirii in spatii deschise - in interiorul blocurilor. Deosebirea consta in numarul victiomelor decedate. Nu am vazut demonstratii in strada - coruptia ucide-, prim mistru demis, primar cu dosar penal etc.

      Sa vrei sa infunzi primarul pentru ca, nu a verificat securitatea pentru incendiu este o prostie. Legea este de vina ca, nu este clara. Securitatea incendiilor trebuie facuta de catre pompieri si nu lasat in carca primariilor. De unde sa se priceapa o primarie si ce folos daca primaria la randul sau apeleaza la pompieri? Nu trebuie autorizat nici-un punct de lucru fara aviz de la pompieri. Ati avea tupeu sa distrugeti un om, care a ajuns primar ales pentru, simplul motiv sa fie castigat un proces ? Da, este trist si inimaginabil de dureros ca, au murit atatia tineri, insa vina cu siguranta nu este al primarului care nu are obligatia sa cunoasca prevenirea si stingerea incendiilor in asa masura sa poata lua decizii de a autoriza sau nu o unitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS