Dosarul de corupţie al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, se va rejudeca

A.P.
Anticorupţie /

Dosarul de corupţie al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, se va rejudeca

Dosarul de corupţie în care au fost trimişi în judecată fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma şi fiul acestuia, Vlad Cosma, fost deputat SD, se va rejudeca de la zero, în urma unei decizii a Tribunalului Prahova care a declarat nule mai multe încheieri ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a dispus trimiterea cauzei la registratura Tribunalului pentru ca aceasta să fie repartizată aleatoriu la un complet de judecată. În acest dosar, deferit justiţiei în 2014, Cosma - tatăl primise o pedeapsă de opt ani de închisoare, iar Vlad Cosma fusese condamnat la cinci ani de detenţie, însă sentinţa a fost anulată, potrivit News.

"Admite cererea formulată de inculpatul Cosma Vlad Alexandru. Constată nulitatea absolută a încheierilor nr. 475/20.05.2014 şi nr. 28/25.06.2014 pronunţate în procedura camerei preliminare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Desfiinţează încheierile nr. 475/20.05.2014 şi nr. 28/25.06.2014 pronunţate în procedura camerei preliminare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi trimite cauza la compartimentul Registratură din cadrul Tribunalului Prahova, în vederea repartizării aleatorii a cauzei, aceasta urmând a fi reluată din etapa camerei preliminare", se arată în încheierea pronunţată de Tribunalul Prahova marţi.

În acest dosar, Mircea Cosma a fost condamnat, în 1 noiembrie 2016, la opt ani de închisoare, iar fiul său, Vlad Cosma, a primit cinci ani de închisoare, în timp ce Răzvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al familiei Cosma, administrator al mai multor firme, unele cu un singur angajat, a primit o condamnare de doi ani şi jumătate de închisoare. În acelaşi dosar, Daniel Alixandrescu, directorul Direcţiei "Patrimoniu" din CJ Prahova, la data faptelor, a fost condamnat la şase ani de închisoare.

În aprilie 2014, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu, fiul său, atunci deputat PSD, Vlad Cosma, pentru trafic de influenţă, directorul Direcţiei "Patrimoniu" din CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, iar Răzvan Alexe pentru trafic de influenţă şi dare de mită.

Vlad şi Mircea Cosma au fost trimişi în judecată de DNA fiind acuzaţi că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la trei oameni de afaceri prahoveni, denunţători în cauză, ale căror firme au avut numeroase contracte cu CJ Prahova.

"Sumele de bani au fost pretinse în schimbul intervenţiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influenţă, respectiv preşedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatăl inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel încât societăţile respective să obţină de la instituţia publică lucrări şi servicii curente supraevaluate, de întreţinere a drumurilor publice sau a drumurilor judeţene pe timp de iarnă, dar şi decontarea, cu prioritate, a unor lucrări deja efectuate în temeiul unor contracte anterioare", notau procurorii DNA în 2014, atunci când a început urmărirea penală în acest dosar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

26 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0922
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5042
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4621
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7471

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Legal Accelerators

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie