Două aeronave ruseşti au fost detectate în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

V.G.
Internaţional / 12 septembrie 2022

Două aeronave ruseşti au fost detectate în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

Două aeronave ruseşti de patrulare maritimă au fost "detectate, urmărite şi identificate pozitiv", de către Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială care operează în zonele de identificare a apărării aeriene din Alaska şi Canada (ADIZ), ieri, a anunţat Comandamentul de apărare aerospaţială din America de Nord (Norad) într-un comunicat emis astăzi, relatează CNN, potrivit News.ro.

Două aeronave ruseşti de patrulare maritimă au fost "detectate, urmărite şi identificate pozitiv", de către Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială "care operează în Zonele de Identificare a Apărării Aeriene din Alaska şi Canada (ADIZ)", pe 11 septembrie, a anunţat NORAD într-un comunicat emis astăzi.

NORAD face parte din armata SUA care supraveghează prezenţa militară a SUA în America de Nord.

Cele două avioane "au rămas în spaţiul aerian internaţional şi nu au intrat în spaţiul aerian suveran american sau canadian", se mai arată în comunicat.

ADIZ este un spaţiu aerian internaţional adiacent Alaskăi, care se extinde pe teritorii la mai mult de 160 de kilometri de teritoriul SUA. Armata americană iniţiază proceduri de identificare a aeronavelor din ADIZ în interesul securităţii naţionale.

NORAD a mai precizat că recenta activitate rusă "nu a fost văzută ca o ameninţare" sau considerată "provocatoare", mai subliniază comunicatul.

"NORAD urmăreşte şi identifică în mod pozitiv aeronavele militare străine care intră în ADIZ şi monitorizează în mod obişnuit mişcările aeronavelor străine şi, după caz, le escortează din ADIZ", a adăugat comunicatul.

NORAD a detectat avioane militare ruseşti zburând în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska de trei ori în aceeaşi săptămână luna trecută. Cele trei incidente au avut loc între 8 şi 10 august.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro