Două dintre cele mai mari străzi din Galaţi, modernizare cu fonduri europene

ANA FELEA
Miscellanea / 31 martie 2022

Două dintre cele mai mari străzi din Galaţi, modernizare cu fonduri europene

După trei ani de la startul lucrărilor, Primăria municipiului Galaţi a anunţat finalizarea implementării proiectului de modernizare a străzilor Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918.

"Este unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură ce s-a derulat în oraşul nostru în ultimii ani. Este o investiţie de succes, prin care cele două artere importante ale oraşului au fost aduse la noi standarde, graţie unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 20 de milioane de euro. În continuare se lucrează în cadrul unui alt proiect cu fonduri europene pentru modernizarea străzilor T. Vuia, H. Coandă şi G. Coşbuc, la finalul căruia vom avea o axă modernă de traversare a oraşului de la nord la sud", a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

În cadrul proiectului "Modernizare linii tramvai şi carosabil străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918" s-a realizat reabilitarea carosabilului (49.600 de metri pătraţi), reabilitarea trotuarelor (17.500 de metri pătraţi), realizarea de piste pentru biciclete (7.250 metri pătraţi), reabilitarea liniilor de tramvai (4.985 metri), arbori şi arbuşti (950), parcări (4.900 mp), amenajarea de spaţii verzi (13.000 mp), peroane călători (11), modernizarea staţii călători (18), amplasare rastele biciclete (6), bănci (60), coşuri de gunoi (180), noi staţii de încărcare pentru maşini electrice (5). Lucrările au inclus şi modernizarea iluminatului public şi reabilitări de conducte.

"Beneficiari ai rezultatelor proiectului "Modernizare linii tramvai şi carosabil străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918" sunt atât persoanele care folosesc mijloacele de transport în comun în municipiului Galaţi, cât şi persoanele care se deplasează pe jos sau cu bicicleta pe aceste străzi, precum şi agenţii economici din zona riverană şi participanţii la trafic, persoanele cu dizabilităţi. Obiectivul general al proiectului a fost sprijinirea dezvoltării urbane prin îmbunătăţirea infrastructurii fizice de baza aparţinând UAT Municipiul Galaţi, iar obiectivul specific al proiectului a vizat reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Galaţi prin investiţii bazate pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului pe străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918", se arată în comunicatul emis de Biroul de Presă din cadrul Primăriei Galaţi.

Valoarea totală a proiectului este de 104.373.966,18 lei, din care valoarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 76.183.986,61 lei.

Perioada implementare a proiectului a fost 23.04.2019 - 31.03.2022. Proiectul "Modernizare linii tramvai şi carosabil străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918" a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4.e - Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectiv specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro