Abonament gratuit

Două fonduri de investiţii suedeze au achiziţionat peste 5% din Purcari

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Suma plătită de East Capital se ridică la 22,7 milioane de lei 

East Capital New Europe şi East Capital Balkans, două fonduri de inves-tiţii patronate de un grup de investitori de origine din Suedia, au achiziţionat 1,135 milioane de acţiuni Purcari Wineries (WINE) în cadrul ofertei accelerate de vânzare derulată de Lorimer Ventures în data de 4 octombrie, se arată într-un raport al emitentului transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Lorimer Ventures, holding deţinut în totalitate de Emerging Europe Growth Fund II şi administrat de Horizon Capital, era cel de-al doilea acţionar ca mărime al producătorului de vinuri din Republica Moldova, cu o participaţie de 22,69%. Pachetul a fost vândut pentru 90,78 milioane de lei, echivalentul unui preţ de 20 lei/acţiune.

Pachetul de 1,13 milioane de titluri WINE, achiziţionat de East Capital Asset Management, este echivalentul unei deţineri de 5,68% din Purcari. La preţul de 20 lei/titlu la care s-a derulat oferta de vânzare accelerată, suma plătită de fondurile suedeze se ridică la puţin peste 22,7 milioane de lei. Anterior tranzacţiei, East Capital nu deţinea acţiuni Purcari.

East Capital este o companie de administrare de active internaţională specializată în pieţe emergente şi de frontieră, fondată în 1997, la Stockholm, cu birouri suplimentare în Dubai, Hong Kong, Luxemburg, Moscova, Oslo şi Tallin. Peter Elam Hakansson este fondatorul şi directorul de investiţii al East Capital, cu o experienţă de peste 35 de ani în industria de administrare active, potrivit profilului de pe site-ul companiei.

"Strategia noastră de investiţii este bazată pe cunoaşterea extensivă a companiei prin analiză fundamentală şi întâlniri frecvente cu conducerea. (...) Favorizăm companii cu perspective de creştere sustenabilă, pe termen lung şi deţinători responsabili", arată East Capital.

East Capital are mai multe fonduri de investiţii, printre care şi Salink Limited, companie înregistrată în Nicosia, Cipru. Salink are o participaţie de 5,1% în compania hotelieră THR Marea Neagră (EFO), controlată de SIF Transilvania (SIF3) cu o deţinere de 77,71%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS