Două magazine Jumbo din Bucureşti, amendate de ANPC

S.B.
Miscellanea / 5 mai

Două magazine Jumbo din Bucureşti, amendate de ANPC

Două magazine Jumbo din Bucureşti au fost amendate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) cu peste 100.000 de lei, iar aproximativ 10.000 de produse neconforme au fost retrase de la comercializare.

Echipele de control au descoperit că erau vândute produse periculoase şi fără informaţii în limba română.

ANPC a anunţat, joi, că au fost făcute controale în magazinele Jumbo Pallady şi Berceni din Bucureşti.

"Am rugat magazinele Jumbo ca, la intrarea în spaţiul comercial, să deschidă clase de curs pentru învăţarea limbii greceşti. Măcar aşa, consumatorul român poate înţelege etichetele. Şi, dacă tot vorbim despre centre de educare, hai să pregătim părinţii pentru primul ajutor. Există şi produse periculoase pentru cei mici, dar părinţii, odată calificaţi, pot asigura asistenţa. Lăsând gluma la o parte, transmit în limba română, ideea că suntem consumatori europeni, avem drepturi şi nu putem fi trataţi ca cetăţeni de mâna a doua!", a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Echipele de control au descoperit mai multe abateri, printre care: comercializarea unor produse fără marcaje CE şi lipsa unor informaţii de pe etichete, practici comerciale înşelătoare, comercializarea unor jucării fără informaţii în limba română privind avertismentele de siguranţă şi instrucţiunile de utilizare, comercializare unor produse periculoase.

De asemenea, comisarii ANPC au stabilit că erau vândute produse cosmetice fără informaţii în limba română privind avertismentele de siguranţă şi instrucţiunile de folosire, produse diverse fără informaţii în limba română pe etichete şi jucării care imită produsele alimentare.

Cele două unităţi au fost sancţionate de comisarii bucureşteni, pentru neregulile depistate, cu 108.500 de lei şi un avertisment.

De asemenea, echipele de control au emis decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte şi au oprit definitiv de la comercializare produsele constatate ca fiind neconforme - aproximativ 10.000 de produse, în valoare de peste 170.000 lei - pe durata controlului activitatea celor două magazine fiind suspendată.

Totodată, activitatea celor două magazine a fost suspendată până la remedierea deficienţelor.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro