DPA: Afganistanul va lansa o nouă campanie masivă de vaccinare împotriva poliomielitei

A.F.
Internaţional / 24 decembrie 2023

DPA: Afganistanul va lansa o nouă campanie masivă de vaccinare împotriva poliomielitei

Afganistanul va lansa o nouă campanie masivă de vaccinare împotriva poliomielitei, menită să protejeze mai mult de 8,8 milioane de copii, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii din această ţară, informează DPA.

Campania va dura patru zile, dar va fi extinsă la o săptămână în 42 de districte din partea de est a ţării, unde riscul de apariţie a virusului sălbatic este foarte ridicat, a adăugat ministerul. Copiii cu vârste sub 10 ani vor fi vaccinaţi în acele districte, în timp ce în restul teritoriului vârsta limită de vaccinare va fi de cinci ani.

Recent, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că repatrierea migranţilor din Pakistanul vecin a sporit riscul de răspândire a virusului.

Ministrul afgan al Sănătăţii, Qalandar Ibaad, care face parte din guvernul de facto al talibanilor, a declarat că numărul de cazuri pozitive înregistrate în acest an este îngrijorător. El le-a cerut tuturor afganilor, inclusiv părinţilor, să ia parte la lupta împotriva bolii.

Potrivit datelor oficiale, cel puţin şase cazuri de infectare cu poliovirus de tip sălbatic au fost detectate în Afganistan în 2023. Anul trecut, două cazuri au fost depistate la nivelul întregii ţări.

Campaniile de vaccinare din Afganistan şi Pakistan întâmpină adeoseori dificultăţi din cauza teoriilor conspiraţiei, care afirmă că vaccinarea împotriva poliomielitei ar cauza infertilitate şi că oamenii care oferă vaccinurile ar fi spioni.

Înainte să preia puterea în toată ţara în august 2021, talibanii au interzis vaccinările "door-to-door" ("din uşă în uşă") în zonele pe care le controlau.

Însă ONU a negociat cu succes un acord cu regimul taliban, după ce acesta a preluat puterea, pentru a relua programul de vaccinare în toată ţara.

Poliomielita este o boală infecţioasă care poate provoca paralizie şi poate să ducă la deces.

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb