Dr. Fischer Dental atrage peste 5 milioane de lei printr-un plasament privat de acţiuni intermediat de TradeVille

G.B
Piaţa de Capital / 22 noiembrie

Dr. Antoaneta Fischer, fondatoarea Dr. Fischer Dental

Dr. Antoaneta Fischer, fondatoarea Dr. Fischer Dental

TradeVille a încheiat pe 19 noiembrie cu succes şi în mod anticipat, chiar în prima zi, oferta primară de vânzare de acţiuni de tip plasament privat prin care Dr. Fischer Dental, liderul pieţei de tehnică dentară din România, a reuşit să atragă 5,13 milioane de lei, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în plasamentul privat au fost oferite spre vânzare un număr de 900.936 de acţiuni, preţul final stabilit în ofertă fiind de 5,7 lei/acţiune, corespunzător preţului maxim al intervalului de subscriere. Majoritatea subscrierilor au fost efectuate pe platforma online de tranzacţionare TradeVille.

În urma încheierii cu succes a ofertei, capitalizarea anticipată a Dr. Fischer Dental se situează la aproximativ 33,7 milioane de lei. Compania va face demersurile necesare listării acţiunilor sale pe sistemul multilateral de tranzacţionare operat de Bursa de Valori Bucureşti, pe piaţa AeRO, cu simbolul DENT. Listarea va fi asistată de TradeVille în calitatea sa de Consultant Autorizat.

"Ne bucurăm să avem alături de noi acţionari care cred în compania noastră şi împreună cu care vom avea, de acum înainte, un vis comun pe care dorim să-l transpunem în realitate. Dr. Fischer Dental acţionează pe o piaţă de nişă, care se concentrează pe asigurarea unei nevoi esenţiale a oamenilor - aceea de a avea dinţi sănătoşi. Cu ajutorul acestei finanţări avem în plan extinderea pe pieţele externe, începând cu înfiinţarea unui punct de lucru în Germania, anul viitor. Ne dorim să devenim unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de tehnică dentară de pe piaţa europeană. Avem în spate o experienţă de 25 de ani, suntem deja prezenţi în 10 ţări din Europa şi America, iar piaţa pe care acţionăm are un mare potenţial de creştere, atât în România, cât şi pe plan global", a declarat Dr. Antoaneta Fischer, fondatoarea Dr. Fischer Dental.

Fondurile atrase în ofertă vor fi folosite pentru finanţarea a două direcţii de dezvoltare accelerată a companiei: înfiinţarea, pentru început, a unui punct de lucru (laborator de tehnică dentară) în Germania, precum şi stabilirea unor puncte mobile de servicii în România. Aceste destinaţii se integrează perfect strategiei de dezvoltare, care presupune extinderea pe pieţele de tehnică dentară din Europa, consolidarea pe o piaţă locală fragmentată şi integrarea verticală a grupului. În limita sumelor rămase, compania poate folosi fondurile atrase pentru finanţarea capitalului de lucru.

"Prin succesul de astăzi al plasamentului acţiunilor Dr. Fischer Dental, ne bucurăm că avem ocazia să ajutăm România şi chiar Europa să aibă un zâmbet frumos. Ne dorim ca şi în continuare, alături de investitorii inspiraţi care ne stau alături, să oferim atât pieţei de capital, dar şi comunităţii antreprenorilor din ţara noastră motive de bucurie", a spus Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct, TradeVille

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. Inca se inchid PP la pret maxim, e drept cu suprasubscriere mult mai mica.

  Party on! 

  1. Marii investitori din plasamentul privat ..spera ca vor vinde imediat dupa listrare...cu plus 50%....cred ca vor avea o mare surpriza....lumea nu mai poate fi pacalita...

  N'am vazut memorandum-ul si nici nu am auzit de firma, dar domeniul de activitate e la fel de predictibil ca cel al serviciilor funerare.

  1. Nu este mare branza.

   - firma pleaca din start cu datorie pe termen scurt de 1,8 milioane lei dividende catre vechii actionari 

   - nu au publicat rezultatul la 9 luni, desi au avut timp suficient sa-l calculeze. La 6 luni au in jur de 950K. 

   - costurile cu plasamentul privat catre Tradeville probabil in jur de 350K ron sau mai mult. 

   Nu prea vad ce mai ramane din profitul de anul asta.  

   Se greabesc sa o listeze inainte de rezultatele anuale, ca pote sa scada sub pretul de la plasament in prima zi.

   Sa vedem intai profitul anual , apoi mai discutam. 

   O sa vedeti promovare pe Facebook si pompare din partea unui mare specialist in domeniu, cu nume de ingredient in panificatie.

   In rest, o firma ca oricare alta, ba chiar suspecta prin asocierea cu grupul vesel din jurul Tradeville. 

   multumesc pentru info.

   AOLEEO !!! ARATA RAU DE TOT MAMAICA !!! SI MAI ZICEAM CA EU SANT BATRAN !!! ARE PE PUTIN 70 DE ANI , CA POPA !!! DACA E ADEVARAT CA EA E PATROANA , SI FIRMA EI V-A AJUNGE LISTATA , CE SE V-A INTAMPLA CU EA [ cu Firma ] PESTE CATIVA ANI , CAND MAMAIA O SA PUNA MAINILE PE PIEPT !!! LA ASTA NU S-A GANDIT NIMENI ??? BINE , BINE !!! TE DUCI , TE DUCI , DAR ACTIONARII MICI , CUI AI LASI ??? MAI EXISTA CINEVA LA FEL DE AMBITIOS CA EA , CA SA CONTINUE MAI DEPARTE CE-A INCEPUT EA ??? S-AU ASTA E RISCUL INTRARII INTR-O NOUA COMPANIE LISTATA ???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro