DR. FISCHER DENTAL: Cifră de afaceri de 5,06 milioane de lei în primul semestru din 2022

G.D.
Piaţa de Capital / 30 septembrie

Dr. Antoaneta Fischer, fondatoarea Dr. Fischer Dental

Dr. Antoaneta Fischer, fondatoarea Dr. Fischer Dental

Dr. Fischer Dental companie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul DENT, a încheiat primul semestru al anului 2022 cu o cifră de afaceri de 5,06 milioane de lei (1,02 milioane de euro) şi un profit de 190.080 lei, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, cifra de afaceri reprezintă 40% din cea bugetată pentru întreg anul 2022, fiind cu 2% mai mică decât cea înregistrată în S1 2021, deoarece performanţa companiei a fost afectată de impactul evoluţiilor economice (inflaţia şi dobânzile mai mari) asupra cererii de servicii stomatologice.

Cheltuielile de exploatare au fost cu 20% mai mari decât în S1 2021 şi au reprezentat 52% din cele bugetate pentru acest an, creşterea fiind cauzată de două motive principale. Primul este inflaţia, care a generat creşteri de costuri cu materiile prime şi materialele, cu personalul, dar şi cu alte servicii prestate de terţi (precum transporturile internaţionale). Alt doilea motiv a fost înfiinţarea unei societăţi afiliate în Dusseldorf, Germania.

Punerea bazelor noii companii, Dr. Fischer Dental GmbH, a necesitat cheltuieli de înregistrare, potrivit legislaţiei germane, de amenajare a punctului de lucru şi pentru angajarea personalului - doi maiştri ("labormeister") şi un angajat care se ocupă de recepţia comenzilor şi contabilitate primară - precum şi pentru echipamente şi materiale.

Deşi, în prezent, se constată o diminuare a cererii de servicii stomatologice (mai ales în privinţa unor lucrări de prevenţie şi estetică), conducerea Dr. Fischer Dental anticipează că, pe termen lung, investiţiile efectuate în Germania, cea mai mare piaţă a serviciilor stomatologice din Europa, vor genera o schimbare a structurii veniturilor consolidate ale companiei. Exporturile, care au însemnat 33% din totalul vânzărilor, în 2021, vor depăşi nivelul vânzărilor înregistrate în România, subliniază sursa citată.

"Prima jumătate a acestui an a adus companiile, din toate domeniile, în faţa unui climat mult mai puţin favorabil decât în 2021 şi nici piaţa serviciilor dentare nu a făcut excepţie. Creşterilor de preţuri - la materii prime, energie, transporturi şi alte servicii - li s-a adăugat şi o stagnare a cererii de servicii, ceea ce s-a reflectat şi în rezultatele noastre. Cu toate acestea, am continuat să facem investiţii în această perioadă, fiind convinşi că, pe baza lor, vom obţine rezultate foarte solide în viitor. O dantură sănătoasă, la nivel funcţional şi estetic, va rămâne o prioritate pentru toţi oamenii, în orice context economic, aşadar - chiar dacă va fi marcată de fluctuaţii - cererea pentru serviciile noastre se va menţine," a declarat Dr. Antoaneta Fischer, fondatoarea Dr. Fischer Dental.

În afara investiţiilor legate de compania afiliată din Dusseldorf, în primele şase luni ale anului, Dr. Fischer Dental a finalizat mai multe achiziţii de retehnologizare, constând în maşini de frezat, cuptoare de sintetizat zirconiu, materii prime (discuri de zirconiu), echipamente şi accesorii IT&C. Finanţarea a provenit din proiectul "Măsura 2 - grant capital de lucru" şi din capitalul obţinut prin plasamentul privat de acţiuni, desfăşurat în noiembrie 2021.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Inca o pleashca de la Trade-ville…

    In prospectul Dr. Fischer ne scriau ca vor sa ajunga nr. 1 in Europa in domeniul lor de activitate. Acum anunta scaderea cifrei de afaceri… 

    Din asta deduc ca restul firmelor din domeniu au scazut cu 100%, iar Dr. Fischer cu doar -2% este chior intr-o tara a orbilor :))

    Sper ca firma de brokeraj unde se scriu povesti frumoase dar nerealizabile, adica Trade-ville, si-a facut plinul anul trecut, ca mult timp de aici inainte nu cred sa mai prinda fraieri la plasat “oportunitati” in privat.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro