Abonament gratuit

Drama imigranţilor şochează reprezentanţii ONU

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Drama imigranţilor şochează reprezentanţii ONU

Lumea civilizată reuşeşte să ofere constant surprize dintre cele mai neplăcute. Drama imigranţilor din întrea­ga lume reprezintă o pată pe obrazul statelor dezvoltate, care cel puţin teoretic le-ar putea întinde o mână de ajutor.

Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, s-a declarat şocată de condiţiile de detenţie ale imigranţilor în Statele Unite, sub­liniind cum copiii nu ar trebui să fie despărţiţi vreodată de părinţii lor. Această criticiă dură din partea lui Michelle Bachelet intervine la o zi după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat că centre de detenţie a imigranţilor - criticate din cauza suprapopulării şi condiţiilor de trai - urmează să le fie deschise jurnaliştilor. Michelle Bachelet a declarat în urma unei vizite: "Ca pediatru, dar şi ca mamă şi fostă şefă de stat (al Chile), sunt profund şocată de faptul că unii copii sunt obligaţi să doarmă pe jos, în instalaţii suprapopulate, fără să aibă acces adecvat la îngrijiri de sănătate sau la hrană şi în condiţii sanitare rele. Să încarcerezi un copil, chiar şi pe o perioadă scurtă şi în condiţii bune, poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii şi dezvoltării sale. Gândiţi-vă la pagubele provocate zilnic lăsând această situaţie alarmantă să continue". Mai multe organe ONU însărcinate cu drepturile omului au subliniat că detenţia copiilor imigranţi poate constitui un tratament crud, inuman şi degradant, interzis de dreptul internaţional, informează news.ro. În mai, 144.000 de persoane au fost arestate şi plasate în detenţie de către poliţia frontierelor (CBP). Însă nu există locuri suficiente în structuri şi în centre de primire în care sunt transferaţi de obicei minorii şi familiile. Departamentul american al Securităţii Interne (DHS), în subordinea căruia se află CBP, a recunoscut într-un raport, săptămâna trecută, o "suprapopulare periculoasă" în numeroase centre în care se află imigranţi clandestini, provenind în majoritate din America centrală, care fug din calea violenţei sau sărăciei din ţara lor.

Bachelet subiniază că "orice privare de libertate a imigranţilor şi refugiaţilor adulţi ar trebui să fie o măsură de ultim recurs". "Dacă detenţia are loc, ea ar trebui să dureze cât mai puţin timp posibil" a subliniat ea, îndemnând autorităţile să găsească măsuri, "care să nu priveze de libertate" imigranţii şi refugiaţii.

Angajaţi ai Înaltului Comisariat în Mexic şi America Centrală au documentat numeroase încălcări ale drepturilor omului şi abuzuri asupra imigranţilor şi refugiaţilor în tranzit. Aceste persoane sunt victime ale folosirii excesive a forţei, privării arbitrare de libertate, despărţirii familiilor sau expulzărilor arbitrare, potrivit ONU.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

23 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1013
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5070
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4820
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.1113

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Topul firmelor din Bucuresti 2020
Legal Accelerators
Forumul padurilor

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie