DSP Alba propune ridicarea carantinei în Alba Iulia şi alte cinci localităţi

J.P.
Miscellanea / 30 noiembrie 2020

DSP Alba propune ridicarea carantinei în Alba Iulia şi alte cinci localităţi

Alba Iulia şi alte cinci localităţi din judeţul Alba ar putea să iasă din carantină astăzi. Măsura a fost impusă acum 14 zile, iar Direcţia de Sănătate Publică este de părere că situaţia s-a îmbunătăţit în privinţa răspândirii noului coronavirus. Astfel, DSP Alba va propune Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) încetarea carantinei în localităţile Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Cugir, Abrud şi Ciugud, ca urmare a scăderii numărului de îmbolnăviri, relatează Digi24.

Acum două săptămâni, în Alba Iulia coeficientul de infectare era de 10,07 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori şi a scăzut la 8,10.

În Blaj, acelaşi indicator a scăzut de la 10,83 la 10,20. În Sebeş a fost 8,44, iar acum este 6,24; în Cugir - 8,39, iar acum - 6,57; iar în Abrud a fost de 6,41 şi acum de 5,46.

În schimb, în Ciugud a crescut (!) de la 6,72 la 10,41, conform datelor DSP.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a scris duminică pe Facebook că analizele de risc efectuate indică "un trend descendent constant al îmbolnăvirilor".

"La 14 zile după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis intrarea în carantină a localităţilor Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Cugir, Abrud şi Ciugud, DSP Alba a întocmit analizele de risc ale acestor localităţi, în baza datelor obţinute pe durata stării de carantină. Aceste date ne indică o îmbunătăţire a contextului epidemiologic şi un trend descendent constant al îmbolnăvirilor. (...) Concluziile acestor analize ne permit să propunem CJSU Alba suspendarea stării de carantină în aceste localităţi", a scris Sinea pe reţeaua socială.

Decizia privind ridicarea carantinei sau, eventual, prelungirea acesteia urmează să fie luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

19 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0186
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5297
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4736
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.3750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro