Abonament gratuit

DUMITRU PRUNARIU, ROMÂNUL CARE A AJUNS ÎN SPAŢIU: "Cel mai important lucru în cunoaştere este curiozitatea"

M.S.
Miscellanea /

Dumitru Prunariu (Sursa foto: Twitter)

Dumitru Prunariu (Sursa foto: Twitter)

Cosmonautul Dumitru Prunariu, singurul român care a ajuns în spaţiu, afirmă că cel mai important lucru în cunoaştere este curiozitatea, fără de care nu s-ar mai face descoperiri şi nici ştiinţă.

Prunariu a participat, astăzi, la conferinţa publică "Pământul văzut din spaţiu" organizată de Muzeul "Vasile Pârvan" din Bârlad.

"Cel mai important lucru în cunoaştere este curiozitatea. Dacă nu am fi curioşi nu am descoperi lucruri importante, nu am face ştiinţă, nu am descoperi faptul că ştim mult, dar totuşi puţin, faţă de ce am putea şti. Prin cunoaştere, putem să aflăm ce reprezentăm noi, oamenii, pe acest pământ, de fapt, care este originea vieţii în univers. Oamenii de ştiinţă sunt convinşi că viaţa nu există numai pe Pământ şi că ea poate să existe şi în alte părţi ale universului, dar deocamdată suntem foarte departe de a cunoaşte altă viaţă decât cea de pe Pământ", a spus Dumitru Prunariu, potrivit Agerpres.

Acesta a povestit despre experienţa perioadei petrecute în spaţiu.

Născut la 27 septembrie 1952 în oraşul Braşov, Dumitru Dorin Prunariu a devenit, în mai 1981, primul şi singurul român care a ajuns vreodată în spaţiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS