DUPĂ CE A FOST ACUZAT ÎN JAPONIA DE ALTE DOUĂ INFRACŢIUNI:Carlos Ghosn solicită eliberarea pe cauţiune

V.D.
Internaţional /

Carlos Ghosn (Sursa foto: Twitter)

Carlos Ghosn (Sursa foto: Twitter)

Fostul preşedinte al Nissan, Carlos Ghosn, a solicitat astăzi să fie eliberat pe cauţiune, după ce a fost pus sub acuzare în Japonia pentru alte două infracţiuni, au declarat avocaţii acestuia, transmite Reuters.

Ghosn s-a aflat la conducerea alianţei dintre Nissan Motor, Mitsubishi Motors şi Renault până la arestarea sa surprinzătoare din noiembrie şi demiterea sa din funcţiile de preşedinte de către producătorii auto japonezi.

Fostul preşedinte, apreciat pentru salvarea de la faliment a Nissan în urmă cu două decenii, a fost acuzat de abuz de încredere în formă agravată pentru transferarea temporară către Nissan a pierderilor înregistrate din investiţiile personale, în 2008.

Ghosn, fostul director reprezentativ Greg Kelly şi Nissan au fost acuzate şi pentru subestimarea veniturilor lui Ghosn într-o perioadă de trei ani încheiată în martie 2018. Cele trei părţi fuseseră deja inculpate pentru o acuzaţie similară, referitoare la perioada 2010-2015.

Ghosn şi Kelly au negat acuzaţiile, iar Nissan a anunţat că regretă orice îngrijorare provocată acţionarilor.

Este un fapt rar ca inculpaţii care nu îşi recunosc vinovăţia să fie eliberaţi pe cauţiune înainte de proces.

Kelly a depus cauţiunea în ziua de Crăciun şi nu poate pleca din Japonia fără permisiune specială.

Avocatul lui Ghosn, Motonari Otsuru, se aşteaptă ca acesta să fie judecat în stare de arest. Procesul ar putea începe peste şase luni.

Dacă va obţine eliberarea pe cauţiune, Ghosn, care are febră, potrivit avocatului său, nu va fi eliberat probabil până marţi, având în vedere că luni este sărbătoare publică.

Kelly, un apropiat al lui Ghosn, a fost spitalizat după eliberare pentru tratarea unei afecţiuni preexistente în zona cervicală, dar a ieşit între timp din spital.

Nissan a depus vineri o plângere penală împotriva lui Ghosn, pentru folosirea ilegală a unor fonduri semnificative ale companiei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS