Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

DUPĂ CE REGISTRUL COMERŢULUI A BLOCAT REDUCEREA CAPITALULUI:Tribunalul Sibiu a respins plângerea Dafora

M.G.
Piaţa de Capital /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Tribunalul Sibiu a respins plângerea formulată de către Dafora Mediaş (DAFR) împotriva rezoluţiei Oficiului Registrului Comerţului (ORC) prin care ORC a respins cererea de înregistrare în evidenţe a operaţiunii de reducere a capitalului social al companiei, potrivit unui comunicat al emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Rezoluţia Oficiului Registrului Comerţului a fost emisă la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, în contextul în care operaţiunea de reducere a capitalului a fost aprobată de către acţionarii Dafora în adunarea din 23 iulie 2018.

Atunci, acţionarii companiei aflate în insolvenţă încă din iunie 2015 au decis reducerea capitalului social de la 100,2 milioane de lei la 5 milioane de lei, în scopul acoperirii parţiale a unor pierderi înregistrate în anii anteriori.

Hotărârea Tribunalului Sibiu nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 30 de zile.

Acţiunile Dafora au fost suspendate de la tranzacţionare în urma intrării în insolvenţă în iunie 2015, însă au reintrat la tranzacţionare în data de 25 septembrie 2017 după ce planul de reorganizare a companiei a fost aprobat definitiv de către Tribunalul Sibiu. În adunarea din 30 noiembrie 2018, acţionarii DAFR au aprobat prelungirea perioadei de reorganizare a activităţii cu încă un an.

În prezent, titlurile emitentului sunt suspendate de la tranzacţionare din data de 29 noiembrie 2018.

Compania a înregistrat pierderi de 5,53 milioane lei, în 2018, deşi veniturile Dafora au marcat o creştere de 50,6% faţă de 2017, până la un total de 112,7 milioane de lei, avans devansat de cel al cheltuielilor, care au crescut la aproape toate categoriile. Activitatea de bază a societăţii constă în servicii de foraj onshore pentru petrol şi gaze naturale.

Compania este controlată în proporţie de 49,96% de Gheorghe Călburean, în timp ce 13,04% aparţine societăţii Foraj Sonde Craiova, iar restul de 36,99% se tranzacţionează liber la bursă.

Valoarea de piaţă a Dafora la BVB este de circa 15,83 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Boala lunga, moarte sigura. Palarie prea mare pentru un om mic; la propriu si la figurat.

    1. POATE , CA AI DREPTATE , DAR SA STII CA E 1 OM INIMOS , SI CURAJOS , PENTRU TARA ASTA !!! A AVUT CURAJUL , CA PE BANII , SI PE RISCUL LUI , SA INCEAPA CEVA !!! CA A INTAMPINAT MII DE NECAZURI , CA I S-A PUS PIEDICI PESTE TOT , CA I S-A CERUT SPAGA PENTRU ORICE , SI NU A DAT , PANA LA URMA , L-AU INGENUNCHIAT !!! DAR RETINE , TOTUSI 1 LUCRU !!! E IN GENUNCHI , DAR NU E MORT !!! AI SA VEZI , CA , INCET , INCET , O SA-SI REVINA !!! SI DAFORA , SI CONDMAG !!! ATUNCI , TE SFATUIESC , SA-I CUMPERI ACTIUNILE !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie