DUPĂ CONVERSIA UNOR OBLIGAŢIUNIParticipaţia IFC la Banca Transilvania a urcat peste 5%

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 12 noiembrie 2014

Participaţia International Finance Corporation (IFC), divizie a Băncii Mondiale, la Banca Transilvania (TLV) a crescut de la 3,54% la 5,36%, după conversia în acţiuni a unor obligaţiuni în valoare de 20 de milioane de euro emise de bancă şi deţinute de instituţia financiară internaţională.

Anterior, IFC avea 90,58 milioane de acţiuni, reprezentând 3,54% din capitalul social al Băncii Transilvania, iar după procesul de conversie pachetul deţinut a crescut la 139,85 milioane de acţiuni, reprezentând 5,36% din capitalul social, se arată într-un anunţ IFC, transmis de Banca Transilvania Bursei de Valori Bucureşti.

Obligaţiunile deţinute de IFC şi convertite în acţiuni fac parte din emisiunea totală de 30 de milioane de euro derulată în vara anului trecut de Banca Transilvania. IFC a cumpărat la momentul respectiv obligaţiuni de 20 de milioane de euro, acestea fiind convertite în obligaţiuni pe parcursul acestui an, au declarat reprezentanţii Băncii Transilvania, citaţi de Mediafax.

Banca Transilvania a atras în luna mai a anului trecut 30 milioane de euro prin vânzarea de obligaţiuni pe şapte ani convertibile în acţiuni, exact cât şi-a propus, cele mai mari subscrieri fiind realizate de principalii acţionari, Banca Europeană pentru Dezvoltare (BERD) şi International Finance Corporation.

BERD a subscris obligaţiuni convertibile în acţiuni de 4,4 milioane de euro.

IFC a intrat în acţionariatul Băncii Transilvania în anul 2009, când printr-o conversie a unor obligaţiuni a ajuns să deţină 3,54% din acţiuni.

Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a aprobat, la sfârşitul lunii august, majorarea capitalului social al băncii cu suma de 49,44 milioane de lei prin conversia în acţiuni a unor obligaţiuni emise de instituţia de credit anul trecut, la cererea deţinătorilor titlurilor.

Capitalul social al băncii a crescut astfel de la 2,559 miliarde de lei la 2,608 miliarde de lei prin emiterea unui număr de 49,44 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 1 leu.

Preţul de conversie, conform prospectului de conversie, a fost în cazul respectiv de 1,7862 lei/acţiune, având în considerare un curs de 4,4 lei/euro.

Cel mai mare acţionar al Băncii Transilvania este Banca pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, cu o participaţie de 14,6%, potrivit celor mai recente date disponibile. Printre acţionarii semnificativi se regăsesc preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii, Horia Ciorcilă (5,1%), dar şi International Finance Corporation, cu 5,36% din titluri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9454
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9466
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7525
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.3032

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro