DUPĂ LISTAREA UNOR COMPANII DIN PORTOFOLIUPlatforma ROCA vrea să facă pasul către BVB

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 26 septembrie 2019

Rudolf Vizental

Rudolf Vizental

Rudolf Vizental: "Nu urmărim exit-uri, ci majorări de capital"

Platforma de investiţii şi management ROCA intenţionează să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), dar după listarea unor companii din portofoliu, a declarat ieri Rudolf Vizental, director general ROCA, în cadrul unei conferinţe organizată de Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF).

Rudolf Vizental a supus: "Probabil, după listarea unor companii din portofoliu, pentru care este deja planificată această etapă, va fi listată platforma ROCA. Din punctul nostru de vedere, bursa este o etapă de maturizare a business-ului şi trebuie să ştii exact care este momentul oportun în care să apelezi la bursă, pentru că vine cu o serie de avantaje dar şi cu o serie de constrângeri".

Directorul platformei de investiţii a adăugat că prin listări nu urmăreşte ieşiri din afaceri, ci majorări de capital, fondurile atrase urmând a avea destinaţii exacte de alocare.

"În acelaşi timp, prin listare urmărim să avem o evaluare a companiei", a adăugat Rudolf Vizental.

Recent, ROCA a devenit cel mai mare acţionar al Electroplast Bistriţa. De asemenea, platforma de investiţii şi management deţine acţiuni la Frigotehnica, Tremot sau S-Karp.

În prezent, acţionarii ROCA sunt: Andrei Cionca, preşedinte CITR Group şi asociaţii săi prin divizia de investiţii CIT Resources; Astra Rail Management GMBH; fraţii Pavăl, prin PIF Industrial; Dan Şucu, fondatorul Mobexert BT investments; compania de investiţii a Băncii Transilvania; Theodora Popa, vice-preşedintele grupului Transavia şi a Theodora Golf Club; Adolf Bâclea, fondatorul companiei Cosena; Cristian Ludovic Pop, fondatorul lanţului de magazine pet shop Animax; Next Capital Solutions SRL, companie de servicii financiare destinate IMM-urilor şi membră a grupului EOS şi Vetimex Capital SRL, companie deţinută de familia Korponay, fondatorii distribuitorului de produse veterinare Maravet SA.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9479
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1794
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5370
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.2661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro