DUPĂ O INVESTIŢIE DE 4,5 MILIOANE DE LEINorofert pune în funcţiune o nouă linie de producţie

S.B.
Piaţa de Capital / 21 iulie

Norofert pune în funcţiune o nouă linie de producţie

Norofert S.A. anunţă punerea în funcţiune a unei linii de producţie de mare capacitate pentru îngrăşăminte de sol, la facilitatea de producţie de la Filipeştii de Pădure.

Linia a costat aproximativ 4,5 milioane lei, sumă finanţată cu o parte din fondurile atrase în majorarea de capital pe care compania a realizat-o în anul 2021, capital propriu şi împrumuturi bancare. Noua linie va produce îngrăşăminte de sol, cu rol fundamental în agricultură, fiind baza oricărei culturi, ce se aplică la începutul fiecărui ciclu agricol pentru a asigura dezvoltarea normală şi sănătoasă a plantelor.

"Ne bucurăm foarte mult să încheiem această investiţie, care a durat mai mult decât am estimat iniţial, din cauza crizei logistice prin care trecem. Este o linie de fabricaţie care ne va asigura capacitatea de producţie necesară pentru comenzile pe care le avem anul acesta şi, va satisface nevoia de marfă pentru următorii doi ani. Aceasta este doar prima dintr-o serie lungă de investiţii, pe care le vom face în capacităţi de producţie, atât de îngrăşăminte de sol, cât şi de îngrăşăminte lichide, unul dintre obiectivele noastre pe termen lung fiind de a investi constant în fabrică", a declarat Vlad Popescu, Preşedintele Consiliului de Administraţie, Norofert Group.

Noua linie cântăreşte peste 70 de tone, are 40 de motoare şi ocupă un spaţiu de 1.400 mp. Instalarea şi punerea acesteia în funcţiune a durat 4 luni, şi a presupus trasarea şi turnarea a 12 fundaţii independente din beton armat, asamblarea a 10 grupuri de maşinării care compun linia cu o capacitate de producţie de maxim 240 tone / 24 ore.

Investiţia într-o nouă line de producţie a venit ca urmare a creşterii vânzărilor în timpul campaniilor agricole din ultimii ani şi a majorării cotei de piaţă pentru companie, atât în nişa de agricultură ecologică, cât şi în agricultura convenţională. Prin achiziţionarea şi instalarea acestei noi linii de îngrăşăminte de sol, compania are capabilitatea de a răspunde cererii actuale, dar şi viitoare de îngrăşăminte de sol. În prezent, departamentul de cercetare al companiei are dezvoltate 3 formule unice care vor ajuta la acoperirea necesarului fermierilor în sistem ecologic, îngrăşăminte de sol cu 12% azot, îngrăşăminte de sol cu o formulă echilibrată de NPK (azot, fosfor şi potasiu) şi îngrăşăminte de sol cu fosfor şi microelemente, ce urmează a fi produse cu noua linie.

Îngrăşămintele de sol vor fi produse sub formă granulată solidă, cu dimensiuni între 3 şi 5 mm pentru a fi uşor răspândite pe câmp. Ambalajele în care vor fi comercializate vor varia de la saci de 40 kg pentru gama hobby şi până la saci de 1.000 kg pentru fermele mari organice. Norofert va comercializa producţia de pe noua linie pe piaţa internă, dar şi externă, compania având deja încheiat un acord de distribuţie exclusivă cu o companie din Republica Moldova, dar vizează să deschidă piaţa şi către alte ţări vecine.

Se estimează că vânzările vor creşte cu 20-25% în fiecare an ca urmare a cererii ridicate pentru această categorie de produse. În urma acestei investiţii, Norofert devine cel mai mare producător de îngrăşăminte organice de sol din România şi va deţine un avantaj competitiv unic faţă de toţi ceilalţi jucători prezenţi în România.

De curând, compania a anunţat numirea unui nou CEO, Mircea Fulga, care l-a înlocuit la conducerea grupului pe Vlad Popescu. Mircea Fulga s-a alăturat echipei Norofert în februarie 2020 în calitate de Director Cercetare şi Dezvoltare - Divizia Bio, poziţie pe care a ocupat-o până în ianuarie 2022, când a preluat rolul de Director Operaţional (COO). Decizia companiei de a-l numi pe Mircea Fulga CEO, a venit ca urmare a performanţei acestuia în rolul de COO, perioadă în care Norofert a cunoscut o creştere semnificativă pe principala linie de business, producţia şi vânzarea de inputuri ecologice, precum şi o îmbunătăţire a proceselor şi procedurilor interne, dezvoltarea departamentului comercial prin extinderea echipei de vânzări şi mărirea bazei de clienţi. Vlad Popescu, care a ocupat anterior rolul de CEO, a rămas în continuare în poziţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie, şi se va concentra pe cercetare, M&A, dezvoltarea capacităţilor de producţie ale Norofert şi extinderea internaţională.

Acţiunile Norofert Group sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu 3 martie 2020 şi se tranzacţionează sub simbolul NRF. Compania are o capitalizare de piaţă de peste 133 milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile NRF sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru această piaţă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. din poza, pare ceva gen tehnologie din sopronul din curtea fermierului

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9480
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1139
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6665
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro