DUPĂ OPERAŢIUNEA CU SUBSCRIERE DE NUMAI 0,5%Acţionarii Prodplast - convocaţi pentru aprobarea unei noi oferte de răscumpărare

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Acţionarii Prodplast - convocaţi pentru aprobarea unei noi oferte de răscumpărare

Din nou, preţul operaţiunii este sub cel din piaţă  

Acţionarii Prodplast (PPL) sunt convocaţi, la data de 7 octombrie, pentru aprobarea demarării unei oferte publice de cumpărare a cel mult 1,698 milioane de acţiuni proprii, echivalentul a 9,946% din societate, se arată în raportul producătorului de mase plastice remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Demersul companiei vine în condiţiile în care, la finele lunii trecute Prodplast a încheiat o altă ofertă de răscumpărare, pentru care subscrierea a fost de numai 0,5324% din cele 1,7 milioane de acţiuni incluse în operaţiunea de piaţă.

Acum, Prodplast încearcă din nou, de data aceasta compania înaintând pentru achiziţii intervalul de preţ 2 - 2,55 lei, faţă de cel fix de 2,4 lei, la care s-a desfăşurat oferta anterioră.

Ca şi în cazul celeilalte operaţiuni, este un preţ sub cel din piaţă, în condiţiile în care, ultima cotaţie a acţiunii Prodplast afişată pe portalul BVB de 2,6 lei.

Durata ofertei publice de cumpărare va fi între zece şi 50 de zile lucrătoare,

acţiunile dobândite urmând a fi anulate pentru reducerea capitalului social.

În plus, acţionarii trebuie să mai aprobe creşterea de la şase la nouă milioane de lei a valorii unui credit contractat de companie în 2015, precum şi amendarea contractelor de ipotecă prin care Prodplast a garantat împrumutul, în sensul suplimentării garanţiilor la noua valoare a creditului.

După primele şase luni ale acestui an, producătorul de mase plastice a obţinut un profit net de 1,654 milioane de lei, în creştere cu 161% faţă de cel realizat în luna iulie 2018, când compania a raportat un profit de 0,63 milioane de lei, în condiţiile în care cifra de afaceri a urcat cu 56%, până la 36,32 milioane de lei, în aceeaşi perioadă de raportare.

Nord SA, firmă controlată de omul de afaceri Florin Pogonaru, deţine 39,47% din Prodplast, în timp ce SIF Oltenia are 27,54% din producătorul de mase plastice.

Titlurile Prodplast au o lichiditate redusă la BVB, valoarea de piaţă a companiei este de aproape 44,39 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS