Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

DUPĂ PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUIVienna Insurance Group - profit în creştere cu 3,5%

A.I.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Vienna Insurance Group - profit în creştere cu 3,5%

Pierdere de 72 milioane de euro, pentru operaţiunile din ţara noastră

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), din care fac parte Asirom şi Omniasig a raportat, după primele nouă luni ale anului curent, un profit net de 275,5 milioane de euro, cu 3,5% mai mare faţă de cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul creşterii cu 2,9% a primelor brute subscrise, până la aproape 7,4 miliarde de euro, se arată într-un comunicat al entităţii remis Redacţiei.

Elisabeth Stadler, Directorul General al Vienna Insurance Group, a declarat:

"Dinamica pozitivă a businessului ne face să fim foarte încrezători că ne vom atinge obiectivele stabilite pentru 2018. Ne menţinem ţinta privind un volum total de prime brute subscrise de 9,5 miliarde de euro şi un profit înainte de impozitare de 450 - 470 milioane de euro în 2018".

Excluzând asigurările de viaţă cu primă unică, subscrierile au crescut cu 5,4%.

Potrivit companiei, operaţiunile din Republica Cehă, Ţările Baltice şi Ungaria au fost principalele surse de creştere a primelor.

"VIG a înregistrat creşteri de două cifre pe toate liniile de business în Ţările Baltice, unde volumul total de prime subscrise s-a majorat cu 16,5%. Ungaria a înregistrat, de asemenea, o creştere de două cifre, de 11,2%", se arată în comunicat.

Profitul înainte de impozitare al Grupului a urcat cu 6,4% în primele trei trimestre din 2018, la 352,3 milioa-ne de euro, creşteri semnificative ale profitului fiind înregistrate în Austria, Republica Cehă şi segmentul Alte Pieţe din Europa Centrală şi de Est (ECE), care include, printre altele, Croaţia, Serbia, Macedonia şi Ucraina.

Creşterea de 34,9% înregistrată în Ungaria a avut o contribuţie importantă la rezultatul înainte de impozitare al Grupului şi a avut la bază un efect statistic generat de reducerea, în 2017, a valorii contabile a activelor Vienna Life, se explică în comunicat.

Alte creşteri importante ale profitului Grupului VIG au fost înregistrate de subsidiarele din Bulgaria (+21,7%), Republica Cehă şi Ţările Baltice.

România este singura piaţă unde rezultatul segmentului auto a fost mai puţin favorabil, fiind înregistrată o pierdere de 72,2 milioane de euro, în primele trei trimestre din 2018.

"Aceasta a fost cauzată, în primul rând, de o depreciere a fondului comercial în valoare de 50,1 milioane de euro efectuată în trimestrul al doilea, de constituirea unui provizion aferent unei investigaţii antitrust la nivel de piaţă aflată în desfăşurare şi de creşterea rezervelor pe liniile de asigurări auto în trimestrul al treilea din 2018", explică VIG.

Rata combinată (calculată ca raportul dintre cheltuieli şi daune şi primele subscrise) s-a situat la 96,3% în primele trei trimestre din 2018, în scădere cu un punct procentual faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Aceasta evoluţie a fost dată de scăderea daunelor generate de dezastrele naturale, ceea ce a condus la diminuarea ratei daunelor comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Scăderea semnificativă a ratei combinate a fost susţinută, în principal, de pieţele din Austria, Republica Cehă, Ţările Baltice, Polonia şi segmentul Alte Pieţe din ECE", explică compania.

Investiţiile Grupului, inclusiv numerarul şi echivalentele de numerar se situau la 37,5 miliarde de euro, la 30 septembrie 2018, uşor peste nivelul de la finalul anului anterior.

Rezultatul financiar s-a ridicat la 795,9 milioane de euro, în primele trei trimestre din 2018, creşterea anuală de 8,7% datorându-se, în principal, vânzării de active - participaţia la S IMMO AG şi active imobiliare.

Vienna Insurance Group activează în pieţele din Austria şi Europa Centrală şi de Est, având peste 25.000 de angajaţi. Compania este listată la bursele din Viena şi din Praga.

PENTRU A ACOPERI VALORILE NECESARE IMPLICATE DE ACORDUL CU BOEING

Omniasig VIG a majorat limita de asigurare a Romaero

Omniasig Vienna Insurance Group a fost realeas drept asigurator pentru Romaero Băneasa, urmând să furnizeze servicii de asigurare în limita valorii de 650 milioane dolari pentru perioada 2018 - 2019, limita anterioară de răspundere fiind de 200 milioane dolari, potrivit unui comunicat remis Redacţiei.

"Necesitatea majorării acoperirii Romaero a survenit după semnarea unui contract de colaborare între companie şi una dintre cele mai mari linii de aeronave comerciale din Europa. Astfel, din luna noiembrie, poliţa specifică producătorilor sau companiilor de mentenanţă aeronave, ajunge la valoarea de 650 milioane de euro pentru a acoperi valorile necesare implicate de acordul de service a aeronavelor tip Boeing încheiat de Romaero cu producătorul american", menţionează compania.

Omniasig Vig furnizează servicii de asigurare pentru Romaero, în cadrul poliţei "aviation premises, hangarkeeprs and products liability insurance" (asigurarea de răspundere faţă de terţi - răspunderi aeronautice privind activităţile desfăşurate în locaţiile asiguratului, a operatorilor de hangare şi pentru produsele aeronautice) din primăvara acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie