Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

DUPĂ PRIMELE TREI LUNI ALE ANULUISIF Oltenia - profit în scădere cu 50%

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

SIF Oltenia - profit în scădere cu 50%

În primul trimestru societatea a cumpărat acţiuni la BRD - Groupe Societe Generale şi Banca Transilvania  

VAN de 1,681 miliarde de lei, cu 28% sub cel de la finele anului trecut

SIF Oltenia (SIF5) a obţinut un profit net de 3,71 milioane de lei, după primul trimestru al anului curent, cu 50,5% sub cel din aceeaşi perioadă a lui 2019, când societatea de investiţii cu sediul în Craiova a raportat un profit de circa 7,51 milioane de lei, se arată în raportul emitentului publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile brute din dividende au urcat cu 64,85%, la 6,95 milioane de lei, în timp ce câştigul net din diferenţele de curs valutar a fost de fost de 0,03 milioane de lei, cu mult sub cel de 6,41 milioane de lei, reflectat în situaţiile financiare de la finele lunii martie 2019.

Comisioanele şi taxele de administrare şi supraveghere plătite de SIF5 în primele trei luni din 2020 s-au ridicat la 0,57 milioane de lei, cu 35,5% peste cele din primele trei luni ale anului trecut, în timp ce la categoria "Alte cheltuieli operaţionale" s-a înregistrat suma de 2,32 milioane de lei, cu 6,8% mai mare decât cea evidenţiată în situaţiile financiare în martie 2019.

În primele trei luni ale anului, SIF Oltenia a cumpărat acţiuni în sumă de 7,27 milioane de lei, cele mai importante achiziţii fiind la BRD - Groupe Societe Generale (2,6 milioane de lei), şi Banca Transilvania (2,5 milioane de lei)

Vânzările de acţiuni au fost de 9,49 milioane de lei, reprezentând titluri Prodplast (7,1 milioane de lei), SIF Moldova (1,2 milioane de lei) şi la OMV Petrom (1,2 milioane de lei).

La data de 31 martie, cele mai importante deţineri din portofoliul SIF Oltenia erau: Banca Transilvania (pondere de 23,79% în activul net), BRD - Groupe Societe Generale (pondere 20%) şi OMV Petrom (pondere 12,29%).

La finalul lunii martie a acestui an, Valoarea Activului Net (VAN) al SIF Oltenia se ridica la 1,681 miliarde de lei, cu 28,1% sub cea de la finalul anului trecut, scădere apărută în contextul prăbuşirii preţurilor acţiunilor listate, dată de valul de vânzări din februarie - martie, pe fondul angoasei investitorilor privind efectele pandemiei de Covid-19 asupra economiei.

Valoarea Unitară a Activului Net era, la finele lunii martie, de 2,8985 lei, ceea ce raportat la cotaţia SIF5 de vineri din jurul orei 16:00, de 2,11 lei, oferea un discount de tranzacţionare de circa 27%.

SIF Oltenia are o valoare de piaţă de aproximativ 1,2 miliarde de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS