Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

DUPĂ RADU HANGAAna Bobircă s-a retras din Consiliul SIF Oltenia

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Ana Bobircă s-a retras din Consiliul SIF Oltenia

Ana Barbara Bobircă s-a retras din board-ul SIF Oltenia (SIF5), domnia sa înaintându-şi demisia din funcţia de membru neexecutiv al Consiliului de Administraţie al SIF- ului, începând cu data de 15 mai, se arată într-un comunicat al societăţii remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Surse din piaţă susţin că, de fapt, este vorba despre un demers prin care Ana Bobircă şi-a pus mandatul la dispoziţia acţionarilor SIF Oltenia, nefiind vorba despre o demisie, decât în mod formal, ci mai degrabă o adaptare la situaţia acţionariatului SIF Oltenia. Totodată, sursele susţin că Ana Bobircă nu are nimic să îşi reproşeze, "dar se pune la dispoziţia" acţionarilor.

Şi Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, a demisionat din Consiliul SIF Oltenia la începutul acestei luni, după evenimentele din data de 28 aprilie, când la Craiova o serie de investitori ai SIF-ului, între care reprezentanţii SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), precum şi cel al fondurilor Certinvest (care solicitaseră anterior completarea ordinii de zi a AGA cu o serie de puncte privind atragerea răspunderii şi revocarea a patru administratori ai SIF5 în frunte cu Tudor Ciurezu), nu au reuşit să intre în sediul societăţii, pe motivul că deja votaseră prin corespondenţă.

În aceste condiţii, la acea dată au avut loc două adunări ale acţionarilor SIF5, una în interiorul clădirii SIF-ului, prezidată de preşedintele Tudor Ciurezu şi alta în afară, condusă de vicepreşedintele Cristian Buşu.

În cazul celei conduse de Ciurezu, au fost aprobate toate punctele aflate iniţial pe ordinea de zi, în vreme ce acţionarii ce au participat la adunarea prezidată de Buşu, le-au respins.

În plus, a fost aprobată atragerea răspunderii şi constatarea încetării de drept a mandatelor administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa, Nicolae Stoian, Radu Hanga şi Ana Barbara Bobircă, precum şi încetarea mandatului lui Tudor Ciurezu, din poziţia de director general al SIF-ului.

De asemenea, s-a votat aprobarea atragerii răspunderii lui Cristian Buşu, propunere ce a fost respinsă.

În aceste condiţii, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a suspendat de la tranzacţionare acţiunile SIF5 începând din 29 aprilie, pentru ca în 11 mai supraveghetorul pieţei să ridice măsura, având în vedere o serie de elemente între care faptul că acţionarii au fost informaţi cu privire la ambele hotărâri ale adunărilor generale, ce au fost publicate pe site-ul BVB, sau că instanţele de judecată au competenţă exclusivă în ceea ce priveşte stabilirea legalităţii hotărârilor AGO.

Alte elemente ce au stat la baza ASF ţin de faptul că părţile implicate s-au adresat instanţelor de judecată competente, şi au solicitat suspendarea/anularea hotărârilor în cauză.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS