Duvăz dă drept sigură fuziunea PNL-PD

Doru Ivanov
Ziarul BURSA #Politică / 19 iulie 2004

Proiectul de fuziune dintre PNL şi PD, readus în actualitate, săptămîna trecută, de fostul lider liberal Valeriu Stoica, este văzut ca o certitudine de PSD, chiar dacă reprezentanţii Alianţei susţin că nu iau în calcul o asemenea posibilitate.

Bogdan Niculescu Duvăz, secretar executiv al PSD şi fost lider al PD, susţine că fuziunea dintre PNL şi PD este doar o chestiune de timp. "Acest pas reprezintă o salvare pentru Băsescu şi o soluţie pentru Alianţă", ne-a declarat domnia sa. Bogdan Niculescu Duvăz consideră că Partidul Democrat are nevoie de această fuziune, întrucît la alegerile locale a obţinut doar 13 procente la consiliile judeţene, adică un rezultat similar cu cel din "96. În calitate de fost membru al PD, Bogdan Niculescu Duvăz afirmă că a prevăzut unificarea celor două partide, în scrisoarea pe care i-a adresat-o lui Traian Băsescu în momentul în care a părăsit formaţiunea condusă de acesta. Conform spuselor sale, Traian Băsescu ar face bine să fie cinstit şi să recunoască faptul că îndreaptă partidul spre dreapta: "Nici el şi nici Theodor Stolojan nu au dreptul să spună că Valeriu Stoica s-a lansat într-o aventură prin afirmaţiile sale".

"Stoica l-a convins deja pe Băsescu"

Bogdan Niculescu Duvăz spune că Traian Băsescu a discutat deja cu Valeriu Stoica despre fuziunea celor două formaţiuni din Alianţa D.A.. Liderii PNL-PD au negat ipoteza fuziunii, însă Duvăz aminteşte că primarul Capitalei a mai promis şi că nu va face nici o alianţă politică în acest an electoral, promisiune pe care a încălcat-o. Bogdan Niculescu Duvăz mai susţine că, în situaţia în care PNL şi PD vor deveni un singur partid, social-democraţii din formaţiunea lui Băsescu vor avea de suferit. Domnia sa consideră că cel mai corect pentru aceştia şi pentru electorat ar fi ca fuziunea să se materializeze înaintea scrutinului din toamnă.

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro