Early Game primeşte undă verde pentru lansarea celui de-al doilea fond de venture capital

T.B.
Piaţa de Capital / 29 februarie

Cristian Munteanu, Fondator şi Managing Partner EGV

Cristian Munteanu, Fondator şi Managing Partner EGV

Comitetul de Investiţii desemnat de Guvernul României pentru Fondul de Fonduri de capital de risc (Recovery Equity Fund), parte din Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă al României, cofinanţat de către Uniunea Europeană prin NextGeneration EU, a aprobat o importantă tranşă de finanţare pentru noul fond de investiţii Early Game Ventures II, se arată într-un comunicat al Early Game, remis redacţiei.

Gestionat de către European Investment Fund (EIF), instrumentul de capital de risc al PNRR finanţează investiţii în întreprinderi mici şi mijlocii, întreprinderi cu capitalizare medie şi proiecte de infrastructură, potrivit sursei citate.

Acesta este un moment important din etapa de prelansare a celui de-al doilea fond de investiţii administrat de echipa Early Game Ventures (EGV). Semnarea acordurilor de contribuţie dintre EIF şi administratorii EGV va avea loc în perioada imediat urmatoare. Tot în aceasta etapă, administratorii Early Game Ventures II vor semna acordurile de finanţare cu ceilalţi investitori din mediul privat, se arată în comunicat.

Cea de a doua generatie a fondului Early Game Ventures va continua strategia de investiţii în tehnologie a primului fond, care a beneficiat de o contribuţie prin instrumentul financiar de equity finanţat prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020 şi care a încheiat perioada principală de investiţii, transmite sursa. Fondul I este în continuare activ dar va face investiţii doar în companiile pe care le deţine în portofoliu. Toate investiţiile noi vor fi realizate din cele 60 milioane de euro ale Fondului EGV II, adaugă sursa menţionată.

Potrivit comunicatului, "Ne onorează încrederea cu care am fost din nou învestiţi de EIF, pe baza rezultatelor înregistrate cu primul fond de venture capital. Pentru ecosistemul de startup-uri din România şi din regiune, această nouă validare a profesionalismului echipei EGV este o garanţie că suntem un partener de investiţii care înţelege obiectivele echipelor de fondatori, provocările cu care se confruntă şi care îi sprijină să îşi atingă potenţialul maxim în business", concluzionează Cristian Munteanu, Fondator şi Managing Partner EGV.

Recent, EGV l-a cooptat în echipă pe Florin Vişa, expert cu 24 de ani de experienţă în investiţii private equity, venture capital, M&A şi corporate finance în Europa Centrală şi de Est, conform sursei precizate.

Dan Călugareanu îşi continuă activitatea de investitor profesionist în ambele fonduri administrate de Early Game, contribuind cu experienţa sa de antreprenor, business angel şi mentor la dezvoltarea întregului ecosistem. Înainte de a deveni Partener la Early Game, Dan Călugareanu a fost Chairman al Tech Angels, cea mai mare organizaţie de business angels din România şi şi-a investit capitalul propriu în multe startup-uri româneşti early stage, arată datele companiei.

Radu Stoicoviciu, unul dintre cei mai recunoscuţi profesionişti din domeniul tranzacţiilor M&A, îşi va continua activitatea în cadrul primului fond Early Game. Cu o carieră de 25 de ani la PwC unde, în ultimii 10 ani a condus eforturile de M&A ale firmei în Europa Centrală şi de Sud, Radu Stoicoviciu a fost implicat în peste 200 de tranzactii majore. Experienţa lui este foarte valoroasă în managementul exiturilor pe care Early Game le are în plan, relatează sursa menţionată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9714
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1091
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8281
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.6861

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb