Eduard Dumitraşcu, ARSC: "Economia socială nu este despre cifre şi profit, este despre oameni"

F.A.
Comunicate de presă / 11 octombrie 2023

Eduard Dumitraşcu, ARSC: "Economia socială nu este despre cifre şi profit, este despre oameni"

Într-o lume în continuă schimbare, accelerată de tehnologie şi digitalizare, rămâne o întrebare esenţială: cum îmbinăm dezvoltarea şi prosperitatea economică cu echitatea şi sustenabilitatea? Răspunsul la această întrebare a fost explorat în profunzime la prima ediţie a evenimentului "Economia Socială în Era Digitală", organizat de Asociaţia Română pentru Smart City (ARSC), în colaborare cu Euro Jobs şi Diacostampet.

Desfăşurat la Palatului Parlamentului, evenimentul a reunit peste 125 de participanţi din diverse domenii, de la politicieni de rang înalt şi oameni de afaceri la activişti civici şi membrii ai mediului academic, arată un comunicat de presă al ARSC trimis redacţiei.

Daniel Fenechiu, Senator şi Liderul Grupului de Senatori PNL, a lansat în discuţie necesitatea conectării mediului civic şi de business cu cel politic, precizând că această relaţie este vitală pentru înţelegerea şi modelarea economiei sociale. "Colaborarea dintre sectoarele public şi privat poate genera politici care încurajează inovarea şi sustenabilitatea", a declarat acesta, subliniind necesitatea unui dialog interdisciplinar.

Anca Hendea, Secretar de Stat la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a abordat importanţa incluziunii sociale: "Avem nevoie de toate vocile şi de toate perspectivele pentru a modela o societate care să fie cu adevărat echitabilă şi incluzivă". Cu alte cuvinte, tehnologia şi inovarea ar trebui să servească toate segmentele societăţii, nu doar pe cele privilegiate.

Unul dintre momentele importante ale evenimentului a fost acordarea premiului pentru "Excelenţa în Economia Socială" lui Haralambie Vochiţoiu, fondatorul companiei Euro Jobs, mai subliniază sursa citată. Recunoaşterea a fost oferită pentru contribuţiile aduse în domeniile inovaţiei, sustenabilităţii şi impactului social.

În încheiere, Eduard Dumitraşcu, Preşedintele ARSC, a rezumat esenţa evenimentului într-o singură frază: "Economia socială nu este despre cifre şi profit, este despre oameni".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5749
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1357
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9082
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.1460

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb