EFE: Dezastrele naturale au provocat pierderi de 269 miliarde dolari în 2023

F.D.
Internaţional / 7 decembrie 2023

EFE: Dezastrele naturale au provocat pierderi de 269 miliarde dolari în 2023

Dezastrele naturale au provocat pierderi de aproximativ 269 de miliarde de dolari la nivel mondial în 2023, în scădere cu 9% faţă de 2022, potrivit raportului anual al companiei de reasigurări Swiss Re, relatează EFE.

Aproximativ 40% din aceste pierderi (108 miliarde de dolari) au fost acoperite de companiile de asigurări, estimează Swiss Re, care precizează că, pentru al patrulea an consecutiv, pierderile suferite de sectorul de asigurări au depăşit pragul de 100 de miliarde de dolari, chiar dacă au scăzut cu 23% faţă de 2022.

Pentru prima dată, dezastrele naturale care au provocat cele mai multe pierderi sectorului de asigurări au fost furtunile severe, întrucât cele provocate de acestea s-au ridicat la circa 60 de miliarde de dolari, aproape dublu faţă de media din ultimii 10 ani.

Statele Unite, cu 18 furtuni care au provocat dezastre naturale, au provocat sectorului de asigurări pierderi de circa 50 de miliarde de dolari, în timp ce în Europa cea mai afectată ţară a fost Italia, cu pierderi de 3,3 miliarde de dolari pentru sectorul asigurărilor.

Pierderile cauzate de uragane au fost mai mici decât în alţi ani, deşi Swiss Re le-a evidenţiat pe cele provocate de uraganul Otis în Mexic, sau pe cele suferite în Noua Zeelandă, care s-au ridicat la 2,4 miliarde de dolari.

Incendiile din Hawai au produs pierderi de 3,5 miliarde de dolari, deşi catastrofa naturală care a provocat cele mai multe pierderi sectorului asigurărilor a fost cutremurul din Turcia şi Siria, în valoare de 6 miliarde de dolari.

"Efectele schimbărilor climatice sunt din ce în ce mai evidente", subliniază Swiss Re, în condiţiile în care 2023 ar urma să fie anul cel mai cald înregistrat vreodată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9700
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2225
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8118
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.4697

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb