EFECTELE SANCŢIUNILOR ECONOMICE Lipsa hârtiei duce la oprirea tipăririi revistelor şi cărţilor în Rusia

G.M.
Internaţional / 11 martie 2022

Lipsa hârtiei duce la oprirea tipăririi revistelor şi cărţilor în Rusia

Pe fondul sancţiunilor impuse Federaţiei Ruse din cauza invadării Ucrainei, se înregistrează o lipsă acută de hârtie cretată/stratificată, care este folosită pentru tipărirea revistelor şi cărţilor cu ilustraţii color, arată coditianul rus Kommersant. Cei mai mari producători europeni au suspendat livrările din cauza acţiunilor militare ale Rusiei în Ucraina. Editorii de carte din Rusia speră să negocieze cu companiile chineze, iar unii sunt gata să cumpere hârtie de producţie internă, dar care este mai slab calitativă decât cea europeană conform experţilor din domeniu şi care nu este produsă în cantităţi suficiente. De aceea, editorii se tem de creşterea în continuare a preţurilor şi a costurilor de producţie.

Compania finlandezo-suedeză Stora Enso le-a transmis partenerilor săi în că din 2 martie că va opri toată producţia şi vânzările din Rusia. Compania Sappi a decis, de asemenea, să suspende toate livrările către clienţii din Rusia şi a trimis partenerilor o scrisoare în acest sens în 7 martie. După cum a aflat Kommersant, pe 25 februarie, un mesaj similar a fost transmis de către compania polonezo-suedeză Arctic Paper.

Potrivit sursei citate suspendarea livrărilor ameninţă să agraveze deficitul de hârtie stratificată în Rusia, hârtie care este folosită pentru producerea de reviste lucioase, cărţi cu ilustraţii color, broşuri şi alte materiale de imprimare pentru care luminozitatea culorilor este importantă.

Deficitul a apărut aproape instantaneu după izbucnirea ostilităţilor, spun experţii ruşi din domeniu. De aceea, Oleg Novikov, preşedintele grupului de edituri Eksmo-AST susţine că editorii sunt forţaţi să apeleze la China, de unde nu au primit încă un răspuns pozitiv.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu le trebuie oricum, nu stiu sa citeasca, doar etichetele de vodka, la cat sunt de ingusti la minte. Asemenea romanilor care vad 11 lei pretul la benzina!

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb