EIOPA: 10% din asiguratorii europeni ar putea avea nevoie de o majorare a capitalului

Ziarul BURSA #Internaţional / 5 iulie 2011

Aproape 10% din asiguratorii europeni vor avea nevoie de o majorare a capitalului în eventualitatea unui şoc economic sever combinat cu un declin al preţurilor acţiunilor şi al pieţei imobiliare, a anunţat ieri Autoritatea europeană pentru asigurări şi pensii ocupaţionale (EIOPA), transmite Reuters, potrivit Agerpres. În acest scenariu, 13 asiguratori au împreună un deficit de 4,4 miliarde de euro privind nivelul minim de capital cerut de noul regim de solvabilitate Solvency II, a anunţat EIOPA prezentând rezultatele testelor de stres menite să arate mobilitatea sectorului asigurărilor.

EIOPA nu a dat publicităţii numele companiilor dar a apreciat că este vorba de un nivel scăzut al deficitului de capital faţă de excedentul din sectorul asigurărilor de 425 miliarde de euro, înainte ca teste de stres să arate robusteţea industriei. "Aceste date arată că, pe ansamblu, industria europeană a asigurărilor este un bun absorbant al şocurilor în capitalul său. Acum fiecare companie va avea o analiză a zonelor unde este cel mai expusă şi pot lua măsuri", a declarat preşedintele EIOPA, Gabriel Bernardino.

Dar Bernardino a apreciat că nu ar fi "adecvată" publicarea numelor companiilor care se confruntă cu un potenţial deficit de capital.

Expunerea sectorului asigurărilor la obligaţiunile emise de statele periferice ale zonei euro este "gestionabilă", a declarat preşedintele EIOPA.

Directiva Solvency II a Uniunii Europene va institui, din 2013, un set comun de reguli privind solvabilitatea asiguratorilor europeni, inclusiv reglementări privind necesarul de capital pentru acoperirea riscurilor societăţilor de asigurări. De asemenea, va armoniza standardele instituţiilor de supraveghere în acest domeniu din cele 27 de state membre şi va încuraja cooperarea între acestea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9186
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6835
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9766
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7021
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.0437

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro