EIT Health vizează eliminarea deficitului de forţă de muncă din domeniul medical

G.U.
Companii / 20 aprilie

EIT Health vizează eliminarea deficitului de forţă de muncă din domeniul medical

Peste 120.000 de noi locuri de muncă ar putea fi create în zece ani, deoarece se estimează că 50% dintre activităţile existente în industria farmaceutică şi de producţie medicală vor deveni automatizate, potrivit datelor McKinsey & Company, conform Agerpres.

În ceea ce priveşte bioproducţia, organizaţiile se străduiesc să recruteze ingineri de bioprocese, ingineri de automatizare şi personal din domeniul ştiinţei şi tehnologiei de producţie.

Totuşi, doar o treime dintre companiile din sectorul producţiei farmaceutice şi medicale a făcut eforturi de recalificare, cu o investiţie medie mult mai mică decât cele ale Amazon sau AT&T, care investesc până la 27.000 de euro per angajat, potrivit McKinsey & Company.

EIT Health (parte a EIT, un organism al Uniunii Europene) intenţionează să colaboreze cu marile companii din industrie şi din domeniul tehnologic pentru a dezvolta o iniţiativă la nivel european care să asigure recrutarea de noi specialişti şi să pregătească sectorul medical pentru viitor.

Reţeaua formată din cei mai buni inovatori în domeniul medical susţinută de UE lansează Fundaţia WorkInHealth, pentru a aborda temerile legate de lipsa forţei de muncă în următorul deceniu.

Pandemia a accelerat trecerea către AI şi crearea de mai multe locuri de muncă în sfera digitalului şi a lucrului cu date, iar fundaţia WorkInHealth va crea o platformă bazată pe inteligenţă artificială pentru a reuni în acelaşi loc specialiştii în domeniu şi locurile de muncă din domeniul medical disponibile la nivelul Europei.

De asemenea, fundaţia intenţionează să strângă două milioane de euro de la companiile din sectorul tehnologic şi de la sponsori din sfera corporaţiilor, pentru a finanţa campanii de atragere de noi recruţi şi pentru a îmbunătăţi calificarea sau recalificarea personalului existent, pe măsură ce Europa face tranziţia către un sistem medical digitalizat.

Sponsorii vor fi identificaţi în cadrul reţelei existente de parteneri a EIT Health - care include companii precum Sanofi şi Atos, dar şi din sfera corporaţiilor din afara sectorului medical, inclusiv mari companii IT, precum Amazon, Apple şi Microsoft.

Celine Carrera, Director de Educaţie la EIT Health şi preşedinte al Fundaţiei WorkInHealth, a declarat: "Dacă Europa doreşte să menţină un sector medical puternic şi durabil, cu capacitate de inovare, trebuie să facem faţă provocării de a recruta şi educa cele mai bune talente. Este clar că este o nevoie stringentă ca industria să atragă şi să păstreze diferite forme de talent, precum şi să accelereze, să perfecţioneze şi să recalifice personalul pe care îl are în vedere. Va fi nevoie de un efort colectiv pentru a dezvolta drumuri profesionale interesante, cu un caracter flexibil şi pentru a găsi oamenii potriviţi care să le parcurgă. Suntem mândri că punem bazele unei soluţii colective, pe termen lung, care ne poate consolida abordarea."

Îmbunătăţirea competenţelor - în special în ceea ce priveşte competenţele digitale şi cele de cercetare şi dezvoltare - a fost în centrul multor planuri naţionale de redresare post-pandemie susţinute de UE. Guvernul francez anticipează că până în 2030 vor fi create 130.000 de noi locuri de muncă de către start-up-uri şi scale-up-uri.

Cedric Volanti, VP General Manager, Viral Vector Services EU în cadrul Thermo Fisher Scientific, a spus: "În domeniul bioproducţiei, există o mulţime de posturi vacante, ne lipsesc oameni talentaţi şi este într-adevăr o sursă de dezechilibru pentru afacere. Este un obstacol crucial de depăşit. Privind spre ceea ce urmează, trebuie să facem tot ce putem pentru a ne asigura că nu ne aflăm în aceeaşi situaţie în următorii ani, atunci când vine vorba de locuri de muncă în sfera digitalului şi utilizarii datelor în domeniul medical. Trebuie să acţionăm acum."

Obiectivele principale ale Fundaţiei WorkInHealth sunt îmbunătăţirea imaginii şi reputaţiei sectorului medical, astfel încât să contribuie la creşterea atractivităţii carierelor în industrie, la susţinerea organizaţiilor în definirea mai precisă a nevoilor lor şi la punerea la dispoziţie pentru profesionişti şi absolvenţi a unor programe de educaţie şi recalificare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro