EJOBS:Creştere exponenţială a numărului de locuri de muncă noi din oraşele mari din provincie

G.U.
Companii / 29 aprilie

Roxana Drăghici, Head of Sales eJobs România

Roxana Drăghici, Head of Sales eJobs România

Cu 25.000 de joburi noi şi 1 milion de aplicări, aprilie depăşeşte nu doar luna precedentă, ci este foarte aproape şi de nivelul din 2019 şi deschide un al doilea trimestru care se anunţă foarte activ pe piaţa muncii, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Cele 1 milion de aplicări vin din partea a 115.000 de candidaţi unici, dintre care 15.000 fie nu au mai fost în căutarea unui loc de muncă pe platformă, fie nu au mai avut până acum cont pe eJobs.ro.

Roxana Drăghici, Head of Sales eJobs România, a declarat: ''Vedem o evoluţie a cifrelor pe care candidaţii, cel puţin, o aşteptau de mult - a mai scăzut puţin numărul aplicărilor, dar a crescut numărul joburilor noi. Ce înseamnă asta? Că sunt candidaţi rămaşi de anul trecut fără job care au reuşit să se angajeze, între timp, iar eforturile lor de căutare nu se mai derulează, în cascadă, de la o lună la alta. Numărul foarte mare de aplicări de până acum avea în spate şi un număr mare de oameni care îşi trimiteau CV-ul de la o lună la alta pentru că nu îşi găseau un loc de muncă. Mai avem, desigur, de recuperat, dar cifrele încep să se echilibreze."

Potrivit sursei citate, aproximativ 10.000 din cele 25.000 de joburi noi aferente lunii aprilie au fost postate de angajatorii din Bucureşti, situaţie similară cu lunile şi anii precedenţi. Ce s-a schimbat însă faţă de anul trecut este o creştere exponenţială a numărului de locuri de muncă noi din oraşele mari din provincie. Astfel, Cluj-Napoca vine cu o ofertă de 4.500 de joburi noi, Timişoara cu 3.500, iar Iaşi cu 3.000. Urmează Braşovul, Ploieştiul şi Constanţa, fiecare cu peste 2.000 de joburi noi disponibile. "Bucureştiul şi Cluj-Napoca au fost chiar şi anul trecut la niveluri similare, ritmul de angajare nu a fost foarte afectat de declanşarea pandemiei, însă pentru Iaşi şi Timişoara vedem o triplare a ofertelor de angajare, oferte de care beneficiază atât candidaţii din oraşele respective, cât şi cei din vecinătate", adaugă Roxana Drăghici.

Retailul a fost, în luna aprilie, domeniul pentru care s-au căutat cei mai mulţi candidaţi, urmat de transport / logistică, prestări servicii, IT, telecom, call center / BPO şi producţie. Angajatorii recrutează în acest moment preponderent pentru joburi full time, adresate în special candidaţilor entry level şi mid level. Aproape 6.000 de joburi sunt disponibile şi pentru specialişti şi manageri. De altfel, candidaţii extry level (0-2 ani de experienţă) şi cei mid level (2-5 ani de experienţă) sunt şi cei mai activi când vine vorba de aplicări, indiferent de oraşul în care locuiesc sau de domeniul în care vor să se angajeze.

Opinia Cititorului ( 1 )

 1. Poate vreti sa spuneti CRESTERE EXPONENTIALA IN SOMAJ caci YOY cu 2019 e cazatura grava in oferte locuri de munca!

  Nu stiu cum faceti articolele astea! 

  Rata somajului se duce racheta iar voi o dati cu crestere exponentiala? 

  Pai ia impartiti rapoartele sa vedem ce da? 

  Da crestere exponentiala, din acest motiv a primit Romania aviz sa poata migre 250.000 mii de lucratori cu carca prin Germaniuta! 

  La fel su cu faza de la aeroport de anul trecut, zecii de mii de oameni cu ipoteci plangeau ca trebuie sa plateasca ratele si nu au de munca prin Romania. 

  Noroc cu "Merkel" ca a dat avizul sa ii primeasca la sparanghel; ca mai apoi sa vedem oamenii cum se filmau in conditiile mizere si se postau pe facebook sau youtube. 

  semnat comenturi "cretine" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

06 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6915
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.7106

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro