eJobs: Peste 350.000 de aplicări au fost înregistrate în ultima lună de candidaţii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani

Comunicate de presă / 27 februarie

Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.ro

Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.ro

Peste 350.000 de aplicări ale candidaţilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani au fost înregistrate în ultima lună, nivelul marcând un plus de aproximativ 30% faţă de luna precedentă. Totodată, acest număr îi plasează la o distanţă tot mai scurtă de liderii aplicărilor, respectiv candidaţii din segmentul de vârstă 25-35 de ani, care au avut 420.000 de aplicări în acelaşi interval de referinţă.

"Evoluţia din ultima lună se suprapune peste introducerea primelor pentru tinerii care se angajează, fie că este vorba despre prima de activare, în valoare de 1.000 de lei, prima de inserţie, în valoare de 1.794 de lei sau primele de mobilitate. Pe scurt, aceste stimulente sunt acordate tinerilor şomeri neindemnizaţi care se angajează pentru minimum trei luni. Această măsură vine pe fondul faptului că, deşi este o categorie de candidaţi care aplică masiv, tinerii reprezintă segmentul cu cea mai puternică reprezentare în rata şomajului. Astfel, lor le este atribuită o rată a şomajului de peste 20%, de 4 ori mai mare decât rata şomajului la nivelul întregii populaţii", spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

În plus, România are şi printre cele mai mari rate ale şomajului în rândul tinerilor din Uniunea Europeană. Este pe a patra poziţie în rândul ţărilor membre, după Spania, Grecia şi Suedia. "Discrepanţa dintre volumul mare de aplicări şi rata mare a şomajului vine şi din faptul că încă sunt destul de mulţi tineri care aplică inclusiv pentru joburi pentru care nu au o eligibilitate reală. Asta nu înseamnă că interesul lor pentru angajare nu este real, doar că încă nu au complet rafinate nişte mecanisme de autoevaluare şi, mai apoi, de selectare a unor joburi pentru care ar fi potriviţi", explică Roxana Drăghici.

Domeniile care atrag cele mai multe aplicări din partea candidaţilor tineri sunt retailul, call-center / BPO, servicii, IT / telecom, financiar / bancar, turism, advertising / marketing / PR şi industria alimentară. Acestea sunt, totodată, şi sectoarele care au cel mai mare număr de poziţii entry level deschise şi, prin urmare, sunt tentante pentru cei care nu au încă experienţă de muncă sau o au la nivel minimal, respectiv mai puţin de doi ani. De cealaltă parte a clasamentului se află sectoare precum real estate, textile, automotive sau educaţie şi training care reuşesc mai greu să intre în orizontul de preferinţe ale tinerilor.

Datele din platformă mai arată un interes peste media generală pentru joburile remote, în condiţiile în care 16,3% dintre aplicări au fost direcţionate către joburile ce permit munca de acasă. 82,3% dintre aplicări au fost pentru joburile care cer prezenţă la birou şi doar 1,4% au mers spre ofertele postate de angajatorii din străinătate.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs.ro, salariul mediu net, la nivel naţional, pentru cei care lucrează pe poziţii entry level este de 3.500 de lei, însă aşteptările pe care aceştia le au ajung la 4.500 de lei net, pe lună.

În acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt disponibile 25.000 de locuri de muncă.

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb