Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

eJOBS ROMÂNIA: "Circa un milion de aplicări la joburi au fost înregistrate în ultima lună"

M.I.
Companii /

"Circa un milion de aplicări la joburi au fost înregistrate în ultima lună"

Ultima lună a egalat recordurile ultimilor ani în ceea ce priveşte dorinţa românilor de a-şi găsi un loc de muncă cu aproape 1 milion de aplicări la joburi, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut când 570.000 de aplicări au fost depuse de candidaţi, se arată într-un comunicat al eJobs România remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, după o primă jumătate a lunii aprilie în care, pe piaţa muncii, atât angajatorii, cât şi candidaţii au bătut în retragere, odată cu apropierea finalului stării de urgenţă, şi unii, şi ceilalţi au reluat procesele de recrutare şi căutare activă a unui loc de muncă.

"Numai în perioada 1-15 mai au fost înregistrate aproximativ 650.000 de aplicări pentru joburile disponibile pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.Domeniul care a atras cele mai mult atenţia candidaţilor a fost Comerţul - peste 200.000 de aplicări numai în ultima lună, urmat de IT / Telecom, Prestări servicii şi Call-center / BPO. Fiecare dintre aceste industrii a depăşit pragul de 100.000 de aplicări, în ultimele 30 de zile. Cel mai puţin căutate domenii au fost Protecţia mediului, sectorul Naval şi Aeronautic, Pază şi Protecţie sau Drept.", arată comunicatul.

Bogdan Badea, CEO eJobs România, a declarat: "Această criză i-a făcut pe candidaţi să fie mult mai atenţi la ce se întâmplă pe piaţa muncii. Unii pentru că vor să fie pregătiţi pentru orice eventualitate, iar alţii pentru că s-au trezit în situaţia de a rămâne fără job, chiar şi de pe o zi pe alta. Să nu uităm că sunt aproape 400.000 de contracte de muncă încetate şi peste 600.000 suspendate. Deci, oamenii au nevoie de joburi, iar asta s-a văzut în comportamentul lor din ultima lună, pe platformă. Spre deosebire de o perioadă "normală", acum, candidaţii caută să se angajeze în industriile care par că vor rămâne în picioare indiferent de ce se întâmplă în economie şi caută cu predilecţie companiile care pot să le ofere, mai mult decât orice altceva, stabilitate".

Sursa citată menţionează că, tot în această perioadă a crescut şi numărul candidaţilor foarte tineri care vor să se angajeze. Astfel, aproximativ 150.000 de aplicări au venit din partea tinerilor cu vârste cuprinse 18 şi 24 de ani. Cu toate acestea, segmentul care a căutat cel mai intens un nou loc de muncă a fost cel al candidaţilor cu vârste între 25 şi 35 de ani. Peste 150.000 de aplicări au depus şi cei din categoria 36-45 de ani.

"Tinerii au reprezentat categoria de candidaţi pe care această perioadă i-a schimbat cel mai mult, atunci când vine vorba de felul în care abordează piaţa muncii. Până nu demult, aveau suficientă încredere în numărul mare de joburi disponibile în piaţă şi amânau momentul primei angajări chiar până după absolvirea facultăţii sau a masteratului. Acum lucrurile nu mai stau aşa - văd că lupta este destul de acerbă între candidaţi şi nu vor să mai piardă timp. Aş spune chiar că a fost categoria care s-a mobilizat cel mai repede", mai spune Bogdan Badea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS