Ejobs: "Un record de 1,2 milioane de aplicări pentru locuri de muncă a fost atins în luna iunie"

A.P.
Comunicate de presă / 7 iulie 2020

Bogdan Badea

Bogdan Badea

Un număr record de 1,2 milioane de aplicări pentru locurile de muncă disponibile pe eJobs a fost înregistrat în luna iunie, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

În luna mai s-au înregistrat cu 20% mai puţine aplicări decât în luna iunie. Mai mult, au fost cu 35% mai multe aplicări în luna iunie decât în aceeaşi lună a anului trecut.

Bogdan Badea, CEO eJobs România , a declarat: "În luna mai, atunci când am ieşit din starea de urgenţă şi companiile au reînceput să angajeze, ne aşteptam la o explozie a numărului de aplicări, mai ales în condiţiile în care, într-un timp foarte scurt, aproximativ 500.000 de români au rămas fără job. Cu toate acestea, dorinţa puternică a românilor de a-şi schimba locul de muncă s-a văzut şi în iunie, ba chiar mult mai pronunţat decât în luna anterioară şi am ajuns la cel mai mare număr de aplicări din istoria eJobs - 1,2 milioane. Din fericire, şi numărul de joburi a crescut semnificativ în iunie, cu un plus de 35.000 faţă de luna precedentă".

În Bucureşti cei mai mulţi oameni au căutat să se angajeze (aproximativ 700.000 de aplicări), unde, de altfel, este şi cea mai extinsă ofertă de muncă din ţară. Următoarele oraşe au fost Cluj Napoca (peste 200.000 de aplicări), Timişoara (172.000 de aplicări), Iaşi şi Braşov (ambele cu aproximativ 160.000 de aplicări).

Cele mai căutate domenii au fost Retailul, Prestări servicii, Call Center / BPO, IT / Telecom şi Bănci / Servicii financiare. Faţă de lunile trecute, se sime o scădere a interesului pentru domenii precum Medicină sau Farma, dar şi o revenire a celor care caută un loc de muncă în Turism şi HoReCa, conform comunicatului.

Bogdan Badea explică :"Foarte interesant este că vedem o creştere spectaculoasă a numărului de aplicări pe segmentul de vârstă 18-24 de ani, care, până nu demult, era devansat de categorii superioare de vârstă. Se confirmă faptul că această perioadă a fost o trezire la realitate pentru mulţi tineri, care au decis să nu mai amâne prima angajare şi să aibă o abordare mult mai matură faţă de viitoarea lor carieră. Astfel, se angajează nu doar mai mulţi, ci şi mai repede decât până acum".

Cei mai mulţi aplicanţi au vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani. Doar în luna iunie, ei au avut aproape 500.000 de aplicări. Peste 300.000 de aplicări au venit din partea celor cu vârste între 18 şi 24 de ani, aproape 200.000 de la cei între 36-45 de ani şi aproximativ 15.000 au fost aplicările tinerilor sub 18 ani.

Bogdan Badea mai spune: "A fost un an atipic şi continuă să fie la fel. Vara era, în general, un sezon al exploziei de aplicări şi angajări pe un singur domeniu - Turism / HoReCa. Acum, nu doar toate domeniile sunt în priză, ci şi candidaţii. Cele 1,2 milioane de aplicări sunt cu atât mai spectaculoase, ca cifră, cu cât au loc într-o lună de vară, atunci când, în mod traditional, candidaţii, şi mai ales cei foarte tineri, intrau într-o oarecare stare de latenţă şi amânau căutarea unui job pentru toamnă".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa dea si informatii despre numărul de angajari efective datorita milioanelor de aplicari si zecilor de mii de posturi afisate?

    Nu prea, ca nu-i convine. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb