ELCEN îşi pregăteşte CET-urile pentru sezonul rece

G.D.
Companii / 25 iulie

ELCEN îşi pregăteşte CET-urile pentru sezonul rece

ELCEN este în proces de pregătire a echipamentelor energetice pentru următorul sezon de termoficare, întrucât asigurarea bunei funcţionări a instalaţiilor din CET-uri este una dintre activităţile prioritare ale ELCEN, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, anual, ELCEN derulează un program de mentenanţă şi reparaţii ale utilajelor energetice, stabilit de comun acord cu Termoenergetica Bucureşti încă de la începutul anului, ce are drept scop executarea principalelor lucrări ce trebuie efectuate în mod regulat pentru funcţionarea eficientă a infrastructurii energetice în sezonul rece, fără riscuri şi provocări majore.

Astfel, ELCEN creează toate condiţiile pentru a asigura furnizarea agentului termic către Termoenergetica Bucureşti în parametrii calitativi solicitaţi prin comanda zilnică, în beneficiul locuitorilor capitalei, în perioada sezonului rece.

În prezent, CET Bucureşti Sud se află în oprire totală, iar CET Grozăveşti se află în rezervă. Pe perioada desfăşurării lucrărilor de mentenanţă, consumatorii din Bucureşti sunt asiguraţi cu energie termică din CET Bucureşti Vest şi CET Progresu. Cele două CET-uri aflate în funcţiune pot acoperi fără probleme aria deservită majoritar de CET Bucureşti Sud şi CET Grozăveşti şi livrează agent termic în parametrii optimi. Din punct de vedere al activităţii ELCEN, nu sunt probleme în ceea ce priveşte asigurarea necesarului de agent termic în Bucureşti. Totuşi, reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica nu are capacitatea tehnică de a prelua agentul termic din CET-urile ELCEN aflate în funcţiune, ceea ce conduce la o furnizare deficitară în anumite zone din Bucureşti.

CET Grozăveşti, aflată în rezervă are, de asemenea, disponibilitate de a livra în acest moment energie termică pentru alimentarea consumatorilor. În regim de vară, se solicită de la ELCEN energie termică pentru termoficare doar pentru prepararea apei calde menajere, nu şi pentru căldură, acest lucru implicând automat funcţionarea cu mai puţine CET-uri. Funcţionarea tuturor celor 4 CET-uri ar însemna că s-ar produce mai mult decât e necesar pentru termoficare.

Principalele lucrări la CET Bucureşti Sud, aflată în oprire totală programată până la finele lunii iulie, vizează reparaţii curente ale circuitelor de alimentare cu apă şi abur viu aferente cazanelor 2, 3 şi 4, armăturilor de izolare pentru cazane, pompe de alimentare, lucrări ce nu ar putea fi executate cu centrala aflată în funcţiune sau în rezervă, dar care sunt absolut necesare pentru buna funcţionare în iarna următoare.

În ciuda dificultăţilor majore determinate de neplata serviciilor prestate de ELCEN către Termoenergetica şi a datoriilor acumulate din cauza faptului că Primăria Municipiului Bucureşti nu a asigurat fondurile necesare plăţii la timp a subvenţiei, ELCEN îşi pregăteşte CET-urile pentru sezonul rece, astfel încât locuitorilor capitalei să le poată fi asigurate apa caldă şi căldura în iarna 2022-2023, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro